Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 9-09-2002 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51401952

Aanrijding met gewonden op de A6
ALMERE Twee bestuurders raakten gisteravond gewond bij een aanrijding op de A6. Een 50-jarige Almeerder reed over de linkerrijstrook van de rijbaan richting Lelystad. Voor hem reed eveneens op de linkerrijstrook een bestuurder (gegevens nog onbekend) met een bestelbus. Omdat de Almeerder dacht dat de bestelbus naar rechts zou gaan (afslag Almere-Stad), hield hij niet voldoende afstand en reed tegen de achterzijde van de bestelbus. Beide voertuigen sloegen over de kop en kwamen naast de weg terecht. De bestuurders liepen onbekend letsel op en zijn beiden door de GGD vervoerd. De 50-jarige werd overgebracht naar het Flevoziekenhuis en de bestuurder van de bestelbus naar het Slotervaart in Amsterdam. Van de 50-jarige werd een bloedproef genomen omdat hij alcohol had gedronken. Het verkeer op de A6 werd tijdelijk over 1 rijstrook geleid.

Bromfietsers botsen frontaal
ALMERE Op het fietspad van het Zaagvisplantsoen botsten gisteravond een 20-jarige en een 17-jarige bromfietser uit Almere tegen elkaar. Beiden kwamen ten val, liepen onbekende verwondingen op en zijn vervoerd naar het Flevoziekenhuis in Almere. De bromfietsen raakten zwaar beschadigd.

Niet betalen, 15 dagen hechtenis
LELYSTAD Een 43-jarige Lelystedeling werd gisterochtend als bestuurder van een personenauto aangehouden op de Volkerakstraat. Hij bleek een boete van 435 nog niet te hebben betaald. Vervangende hechtenis voor 15 dagen was het alternatief. Hij kon niet betalen en werd daarom ingesloten.

Nepvuurwapen
ZEEWOLDE Een 14-jarige Zeewoldenaar werd gistermiddag aangehouden op de Pioniersweg. De jongen had met een pistool lopen zwaaien. Hij ontkende dat tegenover de politie. Bij de fouillering werd een op een echt vuurwapen gelijkend pistool bij hem aangetroffen. Het bleek een speelgoedwapen dat in beslag werd genomen en de 14-jarige kreeg proces-verbaal.

Honderdvijftig kinderen in terreinauto`s:
Route Polderrit Flevokids bekend

ALMERE - Honderdvijftig Flevolandse kinderen, lichamelijk en/of verstandelijk gehandicapt of kinderen in een ontwrichte thuissituatie, krijgen op zaterdag 21 september weer de dag van hun leven. Zij rijden dan in terreinwagens door het recreatiegebied Ellerstrand bij Dronten. Ruw terrein wordt hierbij niet geschuwd: waterbakken, kuilen, heuvels en vooral veel modder. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er voor de kinderen een grandioze dag van te maken.

Polderrit
Op zaterdag 21 september 2002 verzamelen ongeveer 130 4x4 autos en 140 Flevokids zich op het evenemententerrein aan De Dreef/Deel in Biddinghuizen. Om 09:45 uur wordt het startschot gegeven. Dan begint de tourrit van ongeveer 62 kilometer. Het lint van 4x4-wagens heeft een rijdende lengte van 5 kilometer en een passeertijd van 20 minuten.

Ook zal ballonenclown Hoppy uit Biddinghuizen weer aanwezig zijn om onderweg iedereen te vermaken.
De stoet wordt begeleid door 10 motorrijders van Politie Flevoland een aantal politiewagens (ook 4x4) en 30 motorrijders van de Motor Tour Club Flevoland. Heel veel sponsors leveren op andere manieren hun bijdrage.

Route (tijden zijn streeftijden)
Dreef (start 09:45 uur) / parksingel / Sportlaan / Cultuursingel / De Voor / Plein / Baan / Swifterweg (10.00 uur) / ( gemeente Swifterbant)Bisonweg (10.15 uur) / Kamperfoelielaan / De Lange Streek / Noordsingel / De Poort (10.25 uur) / Dronterringweg / (gemeente Dronten) Rivierendreef (10:35 uur) / Andriesgulden / Arnoldusgulden / Beiersgulden / Dukaat / Muntmeesterdreef / Guldenpenningdreef / De West (10.45 uur) / De Landmaten / De Zuid / Lancasterdreef (10.55 uur) / Ponglestraat / Langstraat / Fazantendreef / De Oost / De Rede (11.00 uur)/ Schans / De Helling / De Noord / Dronterringweg (11.05 uur) / Richting Kampen / Reveweg (11.20 uur) / Bosroute De Abbert / Stobbenweg / Elburgerweg (11.35 uur) / Spijkweg / Bijsselseweg / Bremerbergdijk / Ellerstrand (11.50 uur) .

Terreinrijden
Om 12:00 uur zijn de 4x4s weer terug op het Ellerstrand waar een pracht van een 4x4-terrein met waterbakken is aangelegd. Volksvermaker Dick Camu en een paar beren luisteren het geheel nog verder op. De toegang is gratis en de organisatie hoopt dat veel publiek op het strand komt kijken naar dit spektakel.

Toejuichen
De Polderrit Flevokids wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd door de Stichting Internationaal Kindervakantieland Almere in samenwerking met Politie Flevoland. Omdat in de vorige jaren bleek dat de kinderen veel plezier beleefden aan de toeschouwers langs de kant van de weg en op het 4x4 terrein, hoopt de organisatie dat ook dit jaar de inwoners van zuidelijk Flevoland de moeite willen nemen om de kinderen toe te juichen.

Voor informatie of interviews: Donna van Vlaanderen, tel: 036 538 39 78 of 06 - 480 40 254