Ingezonden persbericht

Media Gateway sluit overeenkomst met Overloaded voor co-locatiediensten

Hilversum, 9 september 2002 - Media Gateway en Overloaded hebben een overeenkomst getekend, waarbij Overloaded gebruik gaat maken van de faciliteiten en infrastructuur van Media Gateway. Het Amsterdamse Overloaded biedt een breed assortiment van content voor de nieuwste generatie mobiele telefoons. Het bedrijf heeft - zelfstandig en met partners - een reeks concepten bedacht en ontwikkeld, en exploiteert deze met onder andere Universal Music, Sanoma Puzzelsport, 10VoorTaal, GlamaGo, Spinnin Records, SportPlaza en de Volkskrant.

Volgens Ashu Mathura, oprichter en directeur van Overloaded, is Media Gateway een natuurlijke partner van Overloaded, omdat beide partijen zich richten op het ontsluiten van content via verschillende nieuwe kanalen. "Bij Media Gateway komt een veelheid van content samen. Dat is een goed uitgangspunt voor de verdere ontwikkeling van onze applicaties. Verder kunnen we onze diensten ook gaan aanbieden aan klanten van Media Gateway en deze direct op infrastructuurniveau koppelen."
Paul Jacobs, Managing Director van Media Gateway, wijst erop dat beide bedrijven eenzelfde visie hebben op het breed aanbieden van allerlei soorten content via tal van kanalen. "Met Overloaded wordt het totaalaanbod dat binnen de Media Gateway beschikbaar is, weer aantrekkelijk voor de gehele multimediamarkt. Zo ontstaat een werkelijk doelgerichte business community waarbinnen elke speler zijn unieke rol vervult."

Over Overloaded
Overloaded biedt consumenten een breed assortiment van content voor de nieuwste generatie mobiele telefoons. Hiervoor heeft Overloaded - zelfstandig en met partners - een reeks concepten bedacht en ontwikkeld en exploiteert deze samen met haar partners. Om toegang te krijgen tot het aanbod van Overloaded is de consument niet gebonden aan een bepaalde provider. De content is geschikt voor alle op GPRS aangesloten Java-telefoons, Microsoft PocketPC's en Microsoft Smartphones. In 2003 krijgen ook iMode-gebruikers toegang tot de content van Overloaded. Voor meer informatie: www.overloaded.com

Over Media Gateway
Media Gateway is een multichannel marktplaats voor audiovisuele content. Het bedrijf is een joint venture van Interxion en het Nederlands Omroepproductiebedrijf (NOB). Media Gateway is het eerste specifiek op audiovisuele content gerichte multichannel exchange platform dat in Europa operationeel is. Het bedrijf stelt contenteigenaren in staat om hun content via diverse kanalen te distribueren, van breedbandinternet en digital video broadcasting (digitale televisie) tot breedbandige mobiele netwerken (GPRS, UMTS).
Media Gateway is onafhankelijk en toegankelijk voor alle contentaanbieders, waaronder de gehele AV-industrie en zakelijke markt, Internet Service Providers (ISP's), carriers, kabeloperators, breedband-providers en nieuwe media- en facilitaire bedrijven. www.mediagateway.nl