Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 9-09-2002
Persberichten district Heerlen en Kerkrade (HP 15.35 uur) Maandag 9 september 2002

Heerlen, etalagekraak:

Maandagmorgen 9 september 2002 omstreeks 01.45 uur heeft een inbraak plaatsgevonden in een fietswinkel gevestigd aan de Geleenstraat te Heerlen. De inbreker sloeg of gooide een gat in een ruit van de betreffende winkel. Door de ontstane opening werd door handreiking goederen uit de etalage weggenomen. Vermoedelijk is er alleen een fietslot weggenomen. De eigenaar van de winkel zal na een inventarisatie van het gestolen goed van de diefstal en de aangerichte schade bij de politie aangifte komen doen.

Heerlen, automobilist belaagd:
Een 39 jarige inwoner van Heerlen heeft zondag 8 september 2002 bij de politie aangifte gedaan van bedreiging en vernieling. Vermoedelijk zonder enige aanleiding werd de automobilist zondag 8 september 2002 omstreeks 14.50 uur op de Willem Barentzweg te Heerlen door een bromfiets gesneden en tot stoppen gedwongen. De automobilist stapte uit en werd meteen belaagd door de opzittenden van de bromfiets. Deze sloegen de automobilist met een helm waaraan hij een stevige buil aan zijn hoofd overhield. Ook sneuvelde zijn bril. Een van de opzittenden van de bromfiets sloeg de autoruit van de automobilist met een hamer stuk. Bevreesd voor meer geweld zette de bestuurder het op een lopen en zocht bescherming bij buurtbewoners. De benadeelde heeft van de bedreiging, mishandeling en vernieling bij de politie aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.

Reijemerstock, motor in beslag genomen:
Zondagmiddag 8 september 2002 omstreeks 14.45 uur heeft de politie een motor in beslaggenomen van een 44 jarige inwoner van Heerlen. Deze had kort daarvoor over de Provincialeweg te Reijmerstock gereden waarbij hij zijn snelheid op voerde tot 143 km per uur gecorrigeerd naar 138 km per uur. Op de Provinciale weg is een maximumsnelheid van kracht van 80 km per uur. De motor werd overgebracht naar het politiebureau waar ook het rijbewijs van de inwoner van Heerlen in beslaggenomen werd. Tegen de inwoner van Heerlen wordt proces-verbaal opgemaakt. De Officier van Justitie zal beslissen over de hoogte van de boete en over de in beslag genomen motor en het rijbewijs.