Politie Midden- en West Brabant

Persberichten district Bergen op Zoom, maandag 9 september 2002

Datum: 9/9/2002
Auteur: Nicolette Bovenhorst

TEAM BERGEN OP ZOOM ZUID

Onder invloed
Zondagnacht werd in de Casper Fagellaan in Bergen op Zoom een 38jr man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden die vanwege overmatig alcohol gebruik zijn richting enigszins kwijt was. De man uitte bedreigingen aan het adres van een ex-relatie. Bij nader onderzoek bleek dat de man vanwege een eerdere veroordeling nog een paar dagen moest gaan zitten. Hierop is de man ingesloten.

Aanrijding met slokje op
Zondagavond werd op de Noordsingel in Bergen op Zoom, een inwoner uit die gemeente, aangehouden voor het veroorzaken van een aanrijding en het rijden onder invloed van alcohol. Een deel van de auto die deze persoon bestuurde sleepte over de weg en veroorzaakte de nodige rookontwikkeling. De politie liet de man stoppen om een onderzoek in te stellen naar de technische staat van de auto. Bij dit onderzoek bleek dat de bestuurder op de Ruijtershovenweg in Bergen op Zoom een aanrijding met een boom had gehad. De bestuurder van de auto was onder invloed van alcohol en was hierdoor de macht over het stuur kwijtgeraakt tegen de boom aangereden. Hierdoor was zijn auto flink beschadigd. De politie heeft de man aangehouden. Na een paar uur kon de man met een proces-verbaal, een rijverbod en zonder auto zijn weg te voet vervolgen.

TEAM WOENSDRECHT
Mishandeling vrouw in Putte n.a.v. verkeersprobleem Een 50 jarige vrouw uit Kalmthout (België) is zondagmiddag mishandeld op een parkeerterrein aan de Antwerpsestraat in Putte. De onenigheid ontstond doordat het slachtoffer aan een man en vrouw verzocht om ruimte te maken op de parkeerplaats zodat zij met haar auto deze zou kunnen verlaten. Blijkbaar was de man het hier niet mee eens en sloeg met zijn hand op de ruit van de auto van het slachtoffer. Hierop stapte het slachtoffer uit haar auto en ontstond een woordenwisseling. Tijdens de woordenwisseling werd het slachtoffer meerdere malen geslagen en geschopt. Het slachtoffer heeft zich hiervoor onder doktersbehandeling moeten stellen. Door de politie wordt een onderzoek ingesteld.

Telefoonterreur
De afgelopen dagen heeft de politie tientallen meldingen gekregen van verontruste inwoners van Ossendrecht, Bergen op Zoom en Halsteren die telefonisch werden lastig gevallen. Een onbekende man benadert de mensen met de mededeling dat hij een gezinslid van het slachtoffer in zijn macht te hebben. De man gebruikt verschillende namen. Hoewel de dreigementen niet op de waarheid berusten, schrikken veel slachtoffers van de telefoontjes. De politie heeft de meldingen in onderzoek.

TEAM ROOSENDAAL CENTRUM

Beroving
Zaterdagnacht is 51-jarige inwoner van Roosendaal het slachtoffer geworden van een beroving. Na het uitgaan wilde het slachtoffer naar huis toe gaan toen hij werd aangesproken door een tweetal jongens op een fiets. Het slachtoffer schonk weinig aandacht aan de jongens en liep door. Plotseling werd het slachtoffer door een van de jongens aangevallen en op de grond gegooid. Terwijl de man daar lag werd hij door de tweede jongen van zijn portemonnee beroofd. Later bleek dat de man ook zijn horloge en tabak vermistte.

TEAM ROOSENDAAL BOVENDONK

Diefstal uit woning
Zondag werd aangifte gedaan van diefstal uit een woning aan de Elandberg in Roosendaal. De dader(s) heeft zich de toegang tot de woning verschaft door een steen door een ruit te gooien. Uit de woning werd een stereo en videocamera weggenomen.Diefstal bromfietsVandaag werd aangifte gedaan van diefstal van een bromfiets van het merk Puch Maxi, kleur zwart. De bromfiets stond geparkeerd voor de Helmers Flat in Roosendaal.

Inbraak in auto
Maandagochtend werd aangifte gedaan van poging tot inbraak in een Peugeot 205 op de Heulberg in Roosendaal. Het rechter portierslot werd vernield. Er werd niets weggenomen.

TEAM DISTRICTSRECHERCHE
Insluipers aangehouden in Bergen op Zoom
Afgelopen vrijdagavond is een drietal mannen aangehouden voor het insluipen in woningen in Bergen op Zoom Noord.Op 2 september jl. vond er een insluiping plaats in een woning aan de Mozartlaan in Bergen op Zoom. Een jongeman stond plotseling in de keuken van de woning. De totaal verbaasde bewoners van de woning vroegen de jongeman wat hij kwam doen, waarop hij antwoordde dat hij wilde weten hoe laat het was. Vervolgens verdween hij. Een dag later zag de dochter van de bewoners van de Mozartlaan de jongeman, die volledig voldeed aan het opgegeven signalement van de insluiper, rondlopen in de Rozenstraat in Bergen op Zoom. De bewoners van de al eerder bezochte woning aan de Mozartlaan kwamen onmiddellijk in actie, en namen hun fototoetsel mee om de jongeman vast te leggen op beeldmateriaal. Iets later zagen zij de jongeman, die zij inderdaad herkende van de dag ervoor, hard lopend vanaf een oprit van een woning aan komen rennen.

De bewoners maakten hierop twee prachtige actiefotos van de jongeman en stelde deze ter beschikking van de politie. De politie kon de fotos prachtig betrekken in hun onderzoek. Met de gemaakte fotos was voor wat betreft de insluiping in de Rozenstraat, de diefstal van een portemonnee, een uitgemaakte zaak. Uit onderzoek bleek vervolgens dat er nog een elftal soortgelijke zaken bij de politie bekend is.Op vrijdag 6 september jl. vond er opnieuw een insluiping plaats, maar nu op de Bergse Plaat in Bergen op Zoom. Net als de vorige insluiping liep de dader via een openstaande achterdeur de woning binnen en nam een portemonnee mee. Helaas voor de dader was ook deze bewoonster thuis en liep zij achter de dader aan.Een politieman, die in zijn vrije tijd in de straat aanwezig was, herkende de wegrennende verdachte als de jongeman van de foto uit de Rozenstraat, waarnaar de politie inmiddels op zoek was.De politieman rende achter de verdachte aan en kon de verdachte laten stoppen. Hierop ontstond een schermutseling waarbij de politieman licht gewond raakte en de verdachte wegvluchtte. Na een onderzoek in de omgeving kon de verdachte alsnog worden aangehouden.Ook kon een tweetal andere verdachten ter plaatse worden aangehouden. Na onderzoek zijn deze twee vandaag weer op vrije voeten gesteld.De verdachte van de foto, een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, is in voorlopige hechtenis gesteld.De bewoners van de Mozartlaan ontvingen een bloemetje van het politieteam Halsteren-Bergen op Zoom Noord voor hun positieve bijdrage aan het onderzoek om deze insluipingen tot een oplossing te brengen, daar deze voor veel onrust in de wijk hebben gezorgd.