Algemene Onderwijsbond

Actiebijeenkomst ID'ers en WIWers Rotterdam

Behoud ID en WIW banen en betere werkomstandigheden

Rotterdam - 6 september - Behoud van de ID-banen en betere arbeidsomstandigheden. Dat zijn de eisen van de Algemene Onderwijsbijeenkomst op de ID+ WIW banenbijeenkomst van woensdag 11 september. Tijdens deze bijeenkomst krijgt wethouder J. van der Tak een petitie en een zwartboek over de positie van ID'ers.

Door het kabinetsbeleid staan de gesubsidieerde ID-banen op de tocht. In Rotterdam werken maar liefst 1100 ID'ers als concierge, klassen-assistent of in een andere ondersteunenende functie in het onderwijs. Verder is in deze sector nog een groot aantal WIWers werkzaam. De Algemene Onderwijsbond vindt dat al deze banen behouden moeten blijven, omdat ze een cruciale rol vervullen op de school. Te weinig mensen stromen vanuit een ID-baan door naar niet gesubsidieerde banen, hoewel de regeling I/D wel zo bedoeld is.

Vaak ontbreekt het echter wel aan scholing en begeleiding. De AOb zal pleiten voor betere opleidingsmogelijkheden. Daarnaast moeten de arbeidsomstandigheden verbeterd worden. Uit een petitie en een zwartboek die woensdag 11 september aan wethouder J. van der Tak overhandigd worden, blijkt dat zij vaak financieel ondergewaardeerd worden en dat de positie van ID-ers vaak onduidelijk is. "Ik ben assistent-conciërge. Een conciërge is er bij ons niet. Toen ik laatst drie maanden in de ziektewet liep, bleken ze een uitzendkracht te kunnen betalen."

ID + WIW banen actie:
Woensdag 11 september 13.15 verzamelen voor het stadhuis 14.45-15.15 aanbieden petitie voor behoud ID-banen en aanbieding petitie en zwartboek aan wethouder J. van der Tak

Meer informatie: Marlieze Warnaar 010-233 57 50 of 06-10 94 43 71