Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 11-09-2002
1e persbericht woensdag 11 september 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Naar aanleiding van een onderzoek is op dinsdagavond rond 20.40 uur een 23-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van een inbraak in een woning op de Julius-straat gepleegd eerder op dag. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verdachte vernieling aangehouden
Woensdagmorgen rond 1.35 uur is een 28-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij had op het Stratumseind diverse terrasstoelen vernield. De gewaarschuwde politie trof de man op het Begijnenhof aan. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het politebureau.

Helmond: Verdachten aangehouden
Dinsdagavond rond 20.05 uur trof de gewaarschuwde politie op het Sassenplein meerdere personen aan. Bij de komst van de politie liepen drie mannen snel weg. Zij waren even daarvoor betrokken bij een vechtpartij. Twee mannen, 32 en 36 jaar, uit Helmond zijn aangehouden. De 36-jarige Helmonder probeerde dat te beletten. Na gebruik van pep-perspray kon hij worden aangehouden. De verdachten zijn voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Helmond: Verkeerscontrole
Gisterenavond is op de Kasteel Traverse een verkeerscontrole gehouden. 8 bromfietsers zijn bekeurd voor: 1x onjuiste verlichting; 1x niet volgen juiste plaats op de rijbaan; 2x rijden zonder helm en 4x te groot vermogen. 2 automobilisten kregen een bon voor het niet dragen van de autogordel.

Helmond: Alcohol
Woensdagmorgen rond 0.50 uur is op de Weg door de Rijpel een 20-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Hij was daar betrokken bij een aanrijding. De man bleek gedronken te hebben. Van verdachte is een bloedproef afgenomen. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Verdachte diefstal fietsen aangehouden Woensdagmorgen rond 1.05 uur zag een politiepatrouille bij de fietsenstalling van het NS station een onbekende man twee fietsen in een bestelauto laden. Direct daarop reed hij weg. Op de Parallelweg is de automobilist, een 44-jarige Eindhovenaar, aangehouden. In de bestelauto zijn twee afgesloten damesfietsen aangetroffen. De fietsen zijn veilig gesteld. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Best: Aanrijding met gewonde
Woensdagmorgen rond 4.15 uur raakte bij een eenzijdig ongeval op de Liempdseweg een 50-jarige bromfietser uit Boxtel gewond. Door onbekende oorzaak reed hij daar tegen een schrikhek. Hij klaagde over pijn in de zij en liep diverse schaafwonden op. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis.

Best: Diefstal auto
Tussen dinsdagmiddag 17.30 en woensdagmorgen 8.10 uur is vanaf de Lijsterbes een blauwe personenauto, Opel Kadett, kenteken RT-71-XD, gestolen.

Aarle Rixtel / Lieshout : Pinpas-truc duikt weer op Zondag 8 september is door onbekenden bij twee banken geprobeerd de betaalautomaat te manipuleren om de pinpas van klanten buit te maken. Het gaat om een eerder toegepaste methode waarbij de daders met tape de betaalautomaat bewerken, zodat het pasje van de klant niet meer wordt teruggeven. Dit maal hadden de daders op professionele wijze een aankondiging opgehangen bij de automaat met de mededeling dat de betaalautomaat een storing vertoonde. De klant moest dan tot driemaal toe zijn pincode intoetsen. Dit gebeurde bij een bank aan de Dorpsstraat in Aarle Rixtel en bij een bank aan de Heuvel in Lieshout. Voor zover nu valt na te gaan heeft dit nog niet tot nadeel van klanten geleid. Eventuele getuigen die bij de betreffende banken op zondag onregelmatigheden hebben geconstateerd worden verzocht contact op te nemen met de politie van Gemert Laarbeek tel. 0900 8844.

Geldrop: Inbraak in een bedrijf
Tussen dinsdagmiddag 17.30 en woensdagmorgen 4.45 uur is ingebroken in een bedrijf op de Nieuwendijk. Het slot van een raam is geforceerd. Uit het pand is geluidsapparatuur en een computer gestolen.

Budel: Stalker aangehouden
Dinsdagmiddag rond 17.50 uur is op de Nieuwstraat een 45-jarige man uit Budel aange-houden. De man wordt verdacht van stalking van zijn ex-vrouw gepleegd te Cranendonck in het weekend van 7/8 september jl.

Valkenswaard: Ramkraak in een winkel
Afgelopen nacht rond 4.45 uur heeft er een ramkraak plaatsgevonden op de Eindhoven-seweg. Een BMW personenauto ramde een rolluik van een winkel. Uit de winkel zijn een onbekend aantal fotoapparatuur gestolen. Twee verdachten zijn na de kraak snel weggelo-pen richting Valkenstaete. De achtergebleven BMW is veilig gesteld.