Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 13 september 2002
·

In verband met de bijeenkomst bij de brandweer in Leiden, vanmiddag om 13.30 uur, zullen er geen middagberichten verschijnen.


Verkeersongeval na onwelwording Katwijk
Bij een verkeersongeval op donderdag 12 september omstreeks 14.00 uur raakte een 53-jarige automobiliste uit Katwijk betrokken. De Katwijkse reed over de Wassenaarseweg komende uit de richting van Leiden. Ter hoogte van het benzinestation Shell werd de Katwijkse onwel waarna ze tegen een bij het benzinestation geparkeerde vrachtwagen reed. De Katwijkse werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC. De auto raakte total loss.

Pincode ontfrutselt Katwijk
Bij de politie in Katwijk is afgelopen dagen al een aantal keren aangifte gedaan van oplichting. In alle gevallen werden bewoners telefonisch benaderd en deed men zich voor als medewerker van een bank. Vervolgens werd er door middel van een babbeltruc de pinpas ontfrutseld. Van een aantal aangevers is inmiddels een geldbedrag gepind. De politie waarschuwt voor dergelijke praktijken en adviseert om nooit pincodes af te geven.

Verkeersongeval Voorhout
Donderdagavond 12 september is op de Leidsevaart een 16-jarige Noordwijker op een scooter geschept door een 41-jarige automobilist uit dezelfde gemeente. De automobilist sloeg rechtsaf om een inrit in te rijden en zag daarbij de scooter die op het naastgelegen fietspad reed over het hoofd. De scooterbestuurder is voor controle vervoerd naar het LUMC. Zijn scooter is voor een technisch onderzoek overgebracht naar de verkeersdienst van de politie Hollands Midden.

Verkeersongeval Leiden
Donderdagavond 12 september is een 21-jarige fietsster uit Leiden gewond geraakt bij een verkeersongeval op de kruising Steenstraat/Rijnsburgersingel. Ze kreeg geen voorrang van een voor haar van links komende automobilist. De vrouw had last van haar rug en is voor onderzoek overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp.

Onder invloed Voorschoten/Leiden
Een 17-jarige bromfietser uit Leiden heeft donderdag 12 september rond 21.30 uur een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal gekregen omdat hij onder invloed was. Hij werd gecontroleerd toen hij over het Trompplein in Voorschoten reed. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 385 ug/l.
Een 29-jarige man uit Leiden reed vrijdag 13 september rond 1.00 uur met te veel alcohol op op zijn snorfiets over het Stationsplein in Leiden. Hij moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 465 ug/l. De Leidenaar kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.
Een 23-jarige bestuurder van een snorfiets werd rond 1.45 uur aangehouden voor het rijden onder invloed op het Stationsplein. Hij moest eveneens blazen, de uitslag van de ademanalyse was 510 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

Te veel gedronken Leiden
Een 26-jarige automobilist uit Leiden reed vrijdag 13 september rond 3.30 uur een straat in waar een inrijverbod geldt. Hij werd op de 2e Binnenvestgracht staande gehouden en bleek te veel gedronken te hebben. De Leidenaar moest blazen, de uitslag van de ademanalyse was 710 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd, hij kreeg een rijverbod van 8 uur een proces-verbaal.

Verkeersongeval Leiden
Bij een verkeersongeval op donderdag 12 september omstreeks 13.30 uur raakten een 26-jarige automobilist uit Leiden en een 16-jarige bromfietser uit zijn woonplaats betrokken. De automobilist reed over de Maresingel komende uit de richting van het Prins Hendrikplein. Op de kruising met de Waldeck Pyrmontstraat sloeg hij linksaf maar liet hierbij de tegemoetkomende bromfietser niet voorgaan. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser is met een hersenschudding en een hoofdwond overgebracht naar het LUMC.

Kop-staart aanrijding Roelofarendsveen
Bij een kop-staart aanrijding op donderdag 12 september omstreeks 15.10 uur op de Rijksweg A4 raakten drie automobilisten betrokken. De automobilisten reden ter hoogte van Roelofarendsveen achter elkaar in de richting van Den Haag. Een 43-jarige automobilist uit Schiedam kon niet tijdig zijn voertuig tot stilstand brengen toen twee automobilisten die voor hem reden afremden. Een kop-staart aanrijding was het gevolg. Twee inzittenden van de middelste auto raakten gewond. Een 47-jarige vrouw verwondingen op in het gezicht en klaagde over de nek. Een 32-jarige man liep een zware hersenschudding en pijn in nek en rug op. Beiden zijn afkomstig uit Amsterdam.

Verdachte van inbraak aangehouden Gouda
Een 20-jarige man uit Gouda is vrijdag rond 1.00 uur aangehouden op verdenking van een inbraak in een winkel aan de Lange Groenendaal. De man probeerde fietsend en lopend aan agenten te ontkomen maar die konden hem even later toch aanhouden. De man bleek ook te veel gedronken te hebben. De buit bestond uit een klein geldbedrag.

Oplichting aan de deur Gouda
Afgelopen weken is bij de politie regelmatig melding c.q. aangifte gedaan van oplichting aan de voordeur. Bewoners werden door een man bij de deur gevraagd voor een goed doel geld af te staan. In een aantal gevallen werd een andere smoes gebruikt. De politie waarschuwt bewoners, van met name Gouda Oost, voor dergelijke praktijken aan de deur en niet in te gaan op de verzoeken. Zij adviseert om altijd te vragen naar een legitimatiebewijs en/of vergunning.

Tankstation overvallen Gouda
Een tankstation aan de Prins Hendrikstraat is op vrijdag 13 setember omstreeks 05.50 uur overvallen. Een man liep rond dat tijdstip de winkel binnen en eiste onder bedreiging van een mes een geldbedrag. De overvaller is vervolgens met een geldbedrag weggefietst de Prins Hendrikstraat in, in de richting van het Bolwerk. De polite heeft een onderzoek ingesteld en is tevens op zoek naar getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie, telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).