easyJet

13 september 2002
Update over de opvolging van de positie van bestuursvoorzitter van easyJet PLC

Stelios zal terugtreden als bestuursvoorzitter tijdens de bekendmaking van de jaarcijfers op 26 november.

Stelios Haji-Ioannou, oprichter en bestuursvoorzitter van easyJet PLC zegt hierover:

"Op 18 april 2002 kondigde ik mijn voornemen aan om terug te treden van de board van easyJet PLC op de volgende jaarlijkse algemene aandeelhoudersvergadering welke begin 2003 gehouden zal worden. Op dezelfde dag heeft easyJet de benoeming van Sir Colin Chandler aangekondigd als plaatsvervangend en toekomstig bestuursvoorzitter. Op dat moment lag er een langer dan normale overdrachtsperiode (12 maanden) in het vooruitzicht, vanwege de op dat moment nog geheime onderhandelingen om Go Fly Ltd over te nemen en een optie te nemen op een eventuele overname van DBA".

"Vandaag 5 maanden later, ben ik blij te kunnen aankondigen dat de overname van Go Fly Ltd is afgerond en dat het integratieproces onder leiding van Ray Webster, easyJet's CEO, op schema ligt. De punctualiteit van onze dienstregeling is terug op het normale niveau (70% binnen 15 minuten en 92% binnen het uur volgens dienstregeling) volgend op de recente publicaties m.b.t. de problemen met ons systeem om vliegend personeel in te roosteren. De passagiersstatistieken zijn indrukwekkend met 1.7 miljoen passagiers voor de gecombineerde airline in augustus met een bezettingsgraad van 87%. Alles wat ik uit mijn omgeving hoor overtuigd me van het feit dat de financiële resultaten voor het lopende boekjaar eindigend september 2002 in lijn liggen met de verwachtingen in de markt".

"Zoals ik al vaker heb gezegd is het mijn bedoeling om een belangrijke en significante aandeelhouder van easyJet te blijven, met dien verstande dat ik zo nu en dan wel wat aandelen zal verkopen om mijn andere ondernemingen te kunnen financieren. Op dit moment heb ik 22% van het aandelenkapitaal van easyJet PLC in mijn bezit. Mijn broer en zus bezitten nog eens 24.4% van het aandelenkapitaal".

"Nogmaals wil ik al mijn collega's bij easyJet bedanken voor al hun inspanningen in de afgelopen 7 jaar, wat geleid heeft tot wat de airline is vandaag de dag. Ik ben er van overtuigd dat ik easyJet in bekwame handen achterlaat."

Ray Webster, CEO van easyJet zei vanochtend:

"Ik heb met Stelios gewerkt vanaf de allereerste dagen in het bestaan van easyJet toen er nog maar een handjevol mensen in Luton werkzaam waren. Zijn ambitie en drive hebben easyJet tot het succes gemaakt van wat het vandaag de dag is. Ik weet zeker dat ik namens alle easyJet-medewerkers spreek wanneer ik Stelios bedank voor de 7 jaren dat hij bestuursvoorzitter van easyJet was en wil hem veel succes wensen in de toekomst met al zijn nieuwe ondernemingen".

easyJet.com
© 1997-2002 easyJet airline company ltd