Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 14-09-2002
Berichten van vrijdag op zaterdag tot 13.00 uur

Martin Panman 0651611628

Auto tegen boom

GIETEN Vrijdagmiddag vloog een 20 jarige inwoner van Gieten met zijn auto uit de bocht. Hij reed over de Bonnen vanuit Gieten naar Gasselte. In een bocht verloor hij de macht over het stuur, en kwam in de berm tegen een boom tot stilstand. Resultaat: auto geheel kapot. De bestuurder kwam er zonder kleerscheuren vanaf.

Auto uit de bocht

EMMERCOMPASCUUM Een 35 jarige automobilist uit Emmercompascuum. reed het Kanaal op en in de eerste scherpe bocht reed hij rechtdoor, ramde een verkeersbord en vloog over een zandwal. Toen de politie ter plaatse kwam was de bestuurder verdwenen. Naar aanleiding van het kenteken kon de politie het adres van de bestuurder achterhalen. Hij was echter niet thuis en de politie is nog naar hem op zoek.

Aanrijding met kind

ZUIDLAREN Vrijdagavond reed een 41 jarige bestuurder van een personenauto een kind aan op de Schipborgerweg, Het 4 jarig meisje afkomstig uit Westlaren liep onverwachts de weg op. De automobilist uit Zuidlaren kon haar niet meer ontwijken. Het kind kwam tegen de zijkant van de auto en viel. Zij is overgebracht naar het Martiniziekenhuis in Groningen. Daar bleek dat er alleen kneuzingen waren.

Aanrijding met kind

AALDEN Vrijdagavond reed een 44 jarige bestuurster uit Aalden achteruit vanaf haar oprit de straat op. Zij zag daarbij een klein kind van ruim 1 jaar over het hoofd, die met een loopauto aan het spelen was. Het kind is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, maar bleek gelukkig geen letsel aan het ongeval te hebben overgehouden.

Bromfietscontrole

HOOGEVEEN Vrijdagmiddag is er een brom fietscontrole gehouden op de Zuidwoldigerweg in Hoogeveen. 20 bromfietsen werden gecontroleerd en 11 kregen een bekeuring.

Inbraak woning

ASSEN - In Assen is vannacht ingebroken in neen woning aan de Dotterbloemstraat. De 30 jarige bewoner deed aangifte van vermissing van videocamera, een mobile telefoon en geld. De inbreker kon binnenkomen door een raam aan de achterkant van de woning open te breken. Ook bij de buren werd ingebroken.

Snelverkeer

ASSEN Vannacht kreeg de politie een melding dat er iemand fietste op de snelweg A28 ter hoogte van Assen. De politie trof inderdaad een fiets aan, die keurig op de doorgetrokken streep stond. Toen de politiemensen in de berm keken zagen ze twee blote mensen, een man en een vrouw in de berm liggen die met een ander soort verkeer bezig waren. Aangezien dergelijk snelverkeer op de snelweg niet wenselijk is, verzochten de politiemensen hen hun kleding aan te trekken. Vervolgens werden ze met een waarschuwing terug gebracht naar de bewoonde wereld.

Winkeldief aangehouden

ASSEN Vrijdagavond ging het alarm af bij een schoenenwinkel aan het Koopmansplein. Toen bleek dat een 36 jarige inwoner van Hooghalen door de beveiligingspoortjes was gelopen met een paar schoenen in zijn tas. De man ging er vandoor maar kon door het winkelpersoneel worden aangehouden. De tas die hij bij zich had was geprepareerd. Echter de huidige beveiligingspoortjes zijn beter.

Snelkraak

ASSEN Vannacht werd er een ruit ingegooid van een winkel aan de Oudestraat. Een naaimachine ter waarde ruim 400 euro werd er uit gehaald en twee mannen gingen er op een fiets vandoor. De politie zoekt getuigen van deze snelkraak. Het tweetal is in de richting van Amelte verdwenen.

Schoten gehoord

EMMEN Vannacht kreeg de politie een melding dat er geschoten zou worden bij een woning op de Laan van het Kienhout in Emmen. Een 29 jarige Emmenaar verklaarde dat er op hem was geschoten. De man werd door een achttal andere mannen bedreigd en uiteindelijk was er op hem geschoten. Toen de politie terplaatse kwam waren de mannen gevlogen. De politie stelt een verder onderzoek in.