Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 14-09-2002 Grote regionale controle

GROTE WAPENS EN DRUGSCONTROLE

In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie Brabant-Noord een grootscheepse regionale controle gehouden. In de buurt van uitgaansgelegenheden werd gecontroleerd op (verkeers)gedrag van bezoekers met speciale aandacht voor het in bezit hebben van wapens en verdovende middelen en/of agressief gedrag. De politie Brabant-Noord heeft het terugdringen van geweld in het publieke domein hoog in het vaandel staan en koos daarom voor een grootscheepse controle-aanpak binnen al haar districten.

Er zijn in totaal meer dan 1700 automobilisten gecontroleerd op onder andere verdovende middelen, verboden wapens en alcoholgebruik. Ook 17 portiers in Den Bosch zijn gecontroleerd op papieren. In totaal werkten 77 politiemensen mee aan deze controle. Daarnaast ondersteunden douaniers en medewerkers van de marechaussee. Er is gecontroleerd van 22.00 uur tot ongeveer 4.00 uur.

District Den Bosch

Er zijn 77 voertuigen gecontroleerd, 1 automobilist had teveel gedronken. Ook zijn er drie verboden wapens (twee knuppels en een busje CS-gas) in beslag genomen. Ook zijn er 17 portiers van horecagelegenheden gecontroleerd op hun papieren. Een van hen wordt nader gecontroleerd.

District Aa & Dommel

Er zijn ongeveer 300 auto`s en 29 scooters gecontroleerd. Er zijn 16 blaastesten afgenomen. Er werd 1 keer vrijwillig afstand gedaan van een vlindermes, ook moest een automobilist afstand doen van een blauw zwaailicht en een kratje bier, waaruit men aan het drinken was. 1 Automobilist kreeg een bekeuring van EUR400,- omdat hij teveel had gedronken, twee bromfietsers werden bekeurd omdat ze geen helm droegen. 1 bromfiets is in beslag genomen omdat het framenummer niet klopte. Ook is van een automobilist nog een neppistool in beslaggenomen. De man bedreigde daarmee mensen op de N65 te Vught.

District De Leijgraaf

In Uden en Veghel zijn ongeveer 500 automobilisten gecontroleerd, in Uden is 7 gram weed in beslag genomen. Er vielen 20 bekeuringen voor verlopen apk, het niet kunnen tonen van het rijbewijs en meer van dergelijke overtredingen.

District Maasland

In Oss, Berghem, Heesch en Nuland controleerde de politie 410 automobilisten. 1 maal werd er een mes aangetroffen en ingeleverd, 1 maal moest er een zakje weed worden ingeleverd. Ook zijn er enkele verkeersboetes uitgedeeld voor oa. rijden zonder helm en het niet verzekerd zijn.

District Land van Cuijk

Er zijn 435 voertuigen gecontroleerd, er zijn twee verboden wapens (knipmes en honkbalknuppel) in beslag genomen alsmede 1 keer harddrugs (xtc-pillen en cocaine) en 6 keer softdrugs. Verder zijn er 10 verbalen opgemaakt vanwege verkeersovertredingen/ Twee automobilisten hadden te veel gedronken.