Skatebond Nederland


Persbericht Skatebond Nederland

Purmerender Ring on Wheels
Unive World on Wheels - Purmerend - 14 september 2002


---
Shaun Thompson opnieuw Nederlanders de baas

Arjan Smit op koers naar nieuwe klassementsoverwinning

Purmerend, 14 september 2002 - De Australische junior Shaun Thompson heeft zaterdag in Purmerend opnieuw de senioren 'naar huis gereden' in de voorlaatste etappe van de Univé World on Wheels-skeelercompetitie. In een kopgroep van twaalf had hij de snelste eindsprint. Thompson won in Nederland eerder ook al de wedstrijd in Alem (60 km). Tweede en derde werden de Belgen Kenny Pierloot en Glenn Focke. Eerste Nederlander was Roel van Hest uit Apeldoorn op de vierde plek. Arjan Smit leidt nog steeds het klassement, met alleen de finale volgende week in Apeldoorn te gaan.

Smit miste de kopgroep en kwam binnen als dertien, als eerste van de achtervolgers. ,,Er zaten twee ploegmaats van mij in de kopgroep, Arjan Mombarg en Hans van de Wetering, dus ik reed niet achter hen aan. Voor het klassement was het voldoende als ik in de buurt bleef van Luc Bartholomeeussen, de nummer twee in het klassement," aldus Smit. Bartholomeeussen eindigde achter hem; Smit heeft 12,5 punt voorsprong op hem. "Als er geen gekke dingen gebeuren kan ik volgende week weer het Univé-klassement winnen. Maar dan moet ik niet ten val komen of zo," weet Smit. Wanneer de 24-jarige Nijevener komende zaterdag in Apeldoorn inderdaad de landelijke competitie wint, is dat voor de vierde keer op rij. Bij de vrouwen eindigde de Belgische An Thijs als eerste.

Uitslag mannen: 1. Shaun Thompson, Australie; 2. Kenny Pierloot, Belgie; 3. Glenn Focke, Belgie; 4. Roel van Hest, Apeldoorn; 5. Arjan Mombarg, Vorden; 6. Wim Bos, Oosterwolde; 7. Gerjan Last, Zwolle; 8. Jacco Morren, Kamperveen; 9. Marcel Oosten, Oudehorne; 10. Willem Hut, Haulerwijk; 11. Hans van de Wetering, Noordeinde; 12. Philippe Boulard, Frankrijk; 13. Arjan Smit, Nijeveen.

Klassement Univé World on Wheels: 1. Arjan Smit, 232.6 punten; 2. Luc Bartholomeeussen, Belgie, 220.1; 3. Klaas Slager, Staphorst, 213.


---
Voor complete uitslagen, klassementen en de Nederlandse wedstrijdkalender, surf naar www.skatebond.nl

Over de Skatebond Nederland (SBN)

De SBN is in 1992 opgericht met het doel om structuur te bieden aan het groeiende aantal professionele skeelerwedstrijden, skeelertoertochten en skeelerverenigingen in Nederland. Sedert 1999 behartigt de SBN ook de belangen van de overige takken van de populaire skatesport, waaronder het recreatieve inline skaten en het aggressive skaten. NOC*NSF erkent de SBN als enige vertegenwoordiger van de skatesport in Nederland. Het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ziet de SBN als een belangrijke partner in het bereiken van een veilige beoefening van de skatesport op de openbare weg. De SBN is aangesloten bij de Fédération Internationale de Roller Skating (FIRS) en de Conféderation Européenne de Roller Skating (CERS). Univé Verzekeringen is sedert 1998 hoofdsponsor van de SBN. Voor meer informatie zie www.skatebond.nl.

Neem bij vragen contact op met:

Dorien van Dijk, pr-medewerker SBN, tel: 06-21838642, e-mail: dorien@fscom.nl

Henk van Os, Bondsdirecteur SBN, tel.: 0525-659130 of 06-22508593, e-mail: h.vanos@skatebond.nl


---


http://www.skatebond.nl