---

Ministerie van Defensie



---

Reünie vliegbasis Eindhoven

12-09-2002

Persbericht ministerie van Defensie DV/PB078

De Koninklijke Luchtmacht organiseert zaterdag 14 september a.s. in samenwerking met Eindhoven Airport een reünie. De reünie is bedoeld voor de oud-medewerkers van Eindhoven Airport, personeel van de vliegdienst Philips en medewerkers die op Welschap werkzaam waren. Deze reünie wordt gehouden in het kader van het 50-jarig bestaan van de Vliegbasis Eindhoven en 70 jaar luchtvaart op het voormalige vliegveld Welschap.

Op het programma van de reünie staat onder meer een vliegshow van oude vliegtuigen die eens op Eindhoven hebben gevlogen, een modeshow van militaire uniformen door de jaren heen en een rondleiding door de architect langs de door hem in 1984 ontworpen gebouwen van de vliegbasis.

De luchtvaart in Eindhoven heeft veel ontwikkelingen doorgemaakt. De plannen voor aanleg van een vliegveld waren er reeds in 1919. De officiële opening van vliegveld Welschap vond plaats in 1932. Na de Tweede Wereldoorlog heeft het vliegveld zich ontwikkeling als militaire vliegbasis. Vanaf 1952 werd het vliegveld een vliegbasis van de Koninklijke Luchtmacht.