Gemeente Eindhoven

Persbericht: 10 september 2002

Gemeente biedt werkzoekenden zonder uitkering kansen op werk

Gemeente informeert werkzoekenden zonder uitkering op beurs Ruim Baan in Brabant

Op zaterdag 14 en zondag 15 september is er in het beursgebouw de beurs Ruim Baan in Brabant. Op deze beurs is ook de gemeente Eindhoven aanwezig. Met als speciaal doel mensen die geen uitkering hebben maar wel een baan zoeken, te informeren over de begeleiding die de gemeente hen daarbij kan bieden.

Reïntegratietrajecten
Sinds 1 januari 2002 heeft de gemeente de taak om naast uitkeringsgerechtigden ook werkzoekenden zonder uitkering te helpen bij het vinden van een baan. Dit is vastgelegd in de nieuwe Wet Structuur Uitvoering Werk en Inkomen (SUWI). Gemotiveerde Eindhovenaren, die zijn ingeschreven bij het CWI, geen recente werkervaring hebben en behoefte hebben aan scholing en begeleiding, kunnen via het CWI in contact worden gebracht met de dienst Werk, Zorg en Inkomen. Zij krijgen dan een persoonlijke casemanager toegewezen, waarmee een plan op maat wordt gemaakt. Vragen als: Wat wilt u bereiken, Wat is uw achtergrond, Wat voor scholing heeft u nodig, en Wat zijn uw persoonlijke belemmeringen om weer aan het werk te gaan, worden in dat plan beantwoord. Het plan op maat is de opstap naar een reïntegratietraject, dat in opdracht van de gemeente wordt uitgevoerd door een commercieel reïntegratiebedrijf.

Werkgelegenheidsprojecten
De dienst Werk, Zorg en Inkomen organiseert ook werkgelegenheidsprojecten voor werkzoekenden zonder uitkering. Ondanks de veranderende arbeidsmarkt is er nog steeds een grote behoefte aan arbeidskrachten in een groot aantal sectoren en bedrijfstakken zoals de kinderopvang, de logistieke sector en call centers. In het voorjaar 2002 startte het project Kinderleidster, een opleiding tot leidster in een kinderdagverblijf. Aan dit project nemen op dit moment 25 personen deel: 5 werkzoekenden zonder uitkering en 20 uitkeringsgerechtigden. Een ander werkgelegenheidsproject is Logisch Logistiek, dat mensen via een opleiding of een ander voortraject voorbereidt op een vaste baan in de logistieke sector. Hierbij gaat het om functies als magazijnmedewerker, administratief medewerker, receptioniste of medewerker van een call center. Het project Logisch Logistiek gaat eind oktober van start en belangstellenden kunnen meer info opvragen de dienst Werk, Zorg en Inkomen, tel 040 2385950.

Op de beurs Ruim Baan in Brabant kunnen mensen in de stand van de dienst Werk, Zorg en Inkomen informatie krijgen over deze twee projecten en over de andere mogelijkheden die de gemeente Eindhoven biedt aan werkzoekenden zonder uitkering.