Partij van de Arbeid

Den Haag, 10 september 2002

Zaterdag 14 september houdt het Centrum voor Lokaal Bestuur van de PvdA, de jaarlijkse Statendag. De bijeenkomst vindt plaats in Hotel Central, Burgemeester Loeffplein 98 te Den Bosch en begint om 10.45 uur.

De Statendag wordt geopend door PvdA-partijvoorzitter Ruud Koole. Vanaf 11.00 uur start een viertal deelsessies. De deelsessies gaan onder meer over het contact met de kiezer, dualisme, mobiliteit en een actievere rol van de provincie ook bij zaken waar de provincie niet direct een taak heeft. Het ochtenddeel, dat begint om 10.45 uur en eindigt om 13.30 uur, is besloten en derhalve niet toegankelijk voor de pers.

Na de lunch is de Statendag openbaar. Het middaggedeelte start om 13.30 uur met een debat over het ruimtelijk beleid na de Vijfde nota. Aan het debat wordt deelgenomen door Nelly Verbugt (woordvoerder Tweede-Kamerfractie VVD), Staf Depla (oud-woordvoerder Tweede-Kamerfractie PvdA) en de Brabantse gedeputeerde Eric Janse de Jonghe (CDA)

Aansluitend, om 14.45 uur volgt het tweede debat dat handelt over de toekomst van de provincie. Deelnemers aan dit debat zijn: Liesbeth Spies (woordvoerder Tweede-Kamerfractie CDA), Ruud Luchtenveld (woordvoerder Tweede-Kamerfractie VVD) en Peter Rehwinkel (woordvoerder Tweede-Kamerfractie PvdA).

De bijeenkomst wordt om 16.00 uur afgesloten. Tevens is er voor de pers op dat moment een gelegenheid tot het stellen van vragen.