Gemeente Breda

12-09-2002

Zondag 15 september extra koopzondag voor heel het centrum

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten een extra koopzondag aan te wijzen op zondag 15 september aanstaande tussen 12.00 en 17.00 uur. Dit ter gelegenheid van het vijfjarig bestaan van winkelcentrum De Barones.

(Foto: ©Gemeente Breda)

In eerste instantie had alleen De Barones een koopzondag aangevraagd. Andere ondernemers uit de binnenstad hebben de gemeente daarop verzocht om ook open te mogen zijn op 15 september. Na een positief advies van de Kamer van Koophandel heeft de gemeente nu besloten om de koopzondag voor de hele binnenstad te laten gelden.

Dat betekent ook dat het op zondag 15 september betaald parkeren is in het centrum tussen 12.00 en 17.00 uur. Dit wordt aangegeven op de borden bij de toegangswegen van de binnenstad en op de parkeerterreinen.

Normaal gesproken zijn er 12 koopzondagen per jaar, meestal de eerste zondag van de maand. Het is mogelijk voor de gemeente om hier uitzonderingen op te maken. De Barones had in verband met haar vijfjarig bestaan gevraagd om op zondag 15 september open te mogen. Nu meer ondernemers aangegeven hebben open te willen zijn, heeft het college besloten een uitzondering te maken en een extra koopzondag aan te wijzen.

Breda, 12 september 2002