Gemeente Doorn


Algemene zaken:

OP MAANDAG 16 SEPTEMBER IS DE AFDELING ROV GESLOTEN IN VERBAND MET HET VOLGEN VAN EEN CURSUS.

JAARREKENING 2001
Burgemeester en wethouders maken bekend dat vanaf heden tot en met 19 september 2002 op het gemeentehuis voor een ieder ter inzage liggen de jaarrekening en het jaarverslag met bijbehorende accountantsverklaring. Deze stukken zijn in afschrift tegen betaling van de kosten algemeen verkrijgbaar gesteld.

OPEN MOMUMENTENDAG
Op zaterdag 14 september is de Oudheidkamer ter gelegenheid van de Open Monumentendag geopend van 10.00 - 17.00 uur. In de hal van het gemeentehuis is vanaf deze dag een tentoonstelling te bezichtigen over "Doorn van bovenaf gezien". Beelden van toen en nu wisselen zich af in lucht- en straatbeelden.
De tentoonstelling is vervolgens te bezichtigen vanaf maandag 16 september tot en met vrijdag 27 september van 9.00 - 12.00 uur en van 14.00 - 16.00 uur. De laatste dag van de tentoonstelling is op zaterdag 28 september van 10.00 - 12.00 uur.

COLLECTEN/KLEDINGINZAMELING
In de maand september worden de volgende huis-aan-huis inzamelingen en kledinginzameling gehouden:

* 1 t/m 7 september: Ned. Kankerbestrijding/Koningin Wilhelminafonds
* 8 t/m 14 september: Prinses Beatrixfonds
* 15 t/m 21 september : Nier Stichting Nederland
* 22 t/m 28 september: Nationale Kollekte Verstandelijk Gehandicapten

* 29 september t/m 5 oktober: Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren

Op 3 september wordt een huis-aan-huis kledinginzameling gehouden door de Stichting Sociaal/medische Hulpverlening aan Oost-Europa, uit Meerssen.

KENNISGEVING ONTWERP BEHEERSGEBIEDSPLAN UTRECHT (1e herziening) Deze advertentie geeft informatie over de begrenzing van beheersgebieden volgens de `Ruime Jas' methode in de provincie Utrecht.

Ingevolge artikel 176 van de Subsidieregeling Agrarisch Gedeputeerde staten van Utrecht stellen ingevolge artikel 17 Natuurbeheer (Staatscourant van 20 december 1999, nummer 252) het onderwerp vast en leggen het ter inzage per 2 september 2002.

De provincie Utrecht werkt aan de realisering van het rijks- en provinciaal natuur- en
landschapsbeleid. Een belangrijk einddoel is het tot stand brengen van de Ecologische Hoofdstructuur (EHS). Wanneer de EHS volledig gerealiseerd is, vormt het een samenhangend netwerk van bestaande en nieuwe natuurgebieden en ecologische verbindingszones in Nederland. Aanvullend en deels binnen de EHS is agrarisch natuurbeheer een waardevolle aanvulling op het natuurbeleid. De provincie Utrecht heeft daartoe in 2000 het beheersgebiedsplan opgesteld welke agrariërs de mogelijkheid subsidie aan te vragen voor o.a. weidevogel- en landschapsbeheer.

In de begrensde beheersgebieden kan op vrijwillige basis agrarisch natuurbeheer plaatsvinden volgens de gestelde natuurdoelen. De subsidiemogelijkheden liggen op het vlak van beheer en onderhoud om de agrarische natuur in stand te houden of te ontwikkelen, op basis van Subsidieregelingen Agrarisch Natuurbeheer (SAN 2000). Ook zijn er subsidiemogelijkheden voor het instandhouden, herstellen en aanleggen van landschapselementen. Door het wegvallen van de financiering voor agrarisch natuurbeheer via de Groene Hart middelen is een technische herziening noodzakelijk om de gelden via de SAN regeling zeker te stellen.

Mogelijkheden de stukken in te zien
Het onderwerp beheersgebiedsplan (herziening) ligt ter inzage van maandag 2 september 2002 tot en met maandag 30 september 2002. U kunt de stukken inzien:

* In het provinciehuis Utrecht, Pythagoraslaan 101 in Utrecht; op werkdagen van 9.00 tot 16.00 uur en buiten deze uren na telefonische afspraak, 030-2582408;

* In de gemeentehuizen van de gemeenten tijdens kantooruren.
Bedenkingen
Als u bedenkingen hebt tegen het ontwerp beheersgebiedsplan dan kunt u die tot en met 30 september schriftelijk indienen bij gedeputeerde staten van Utrecht ter attentie van de sector Natuur, Bos & Landschap, Postbus 80300, 3508 TH te Utrecht onder vermelding van ontwerp beheersgebiedsplan Utrecht. Als u niet wilt dat uw persoonlijke gegevens bekend worden dan wordt u verzocht dat te vermelden.

Gedeputeerde staten van de provincie Utrecht zijn verantwoordelijk voor de totstandkoming van het beheersgebiedsplan Utrecht.

Informatie
Voor nadere inlichtingen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met dhr. G. Kalkman van de sector Natuur, Bos & Landschap van de provincie Utrecht, tel. 030-2582408.

Energiebesparing begint met een EPA

Sinds 1 januari 2002 is de nieuwe energiepremieregeling van kracht. Woningeigenaren (particulieren en corporaties) kunnen subsidie van de overheid krijgen als zij energiezuinige maatregelen treffen, zoals het plaatsen van een zonneboiler, HR ketel en/of het isoleren van hun woning. Ook een Energie Prestatie Advies (EPA) valt onder deze premieregeling.
Vanaf 1 juli mogen alleen gecertificeerde adviseurs een EPA uitbrengen. De vergoeding hiervoor bedraagt 200,-.

Betere isolatie van een woning betekent ook minder geluid van buiten en minder tocht. Betere isolatie betekent ook een dalende energierekening, meer wooncomfort en meerwaarde op de huizenmarkt. Voor deze en andere energiebesparende maatregelen kan de EPA-adviseur woningeigenaren een professioneel advies geven. Voorwaarde voor dit advies is dat de bouwvergunning voor de woning is afgegeven vóór 1998.

Een EPA-advies krijgt u van een EPA adviseur. Hij onderzoekt welke energiemaatregelen bij u thuis kunnen zorgen voor een energiezuinige woning met meer wooncomfort. Een EPA adviseur berekent voor u ook de hoogte van de toekomstige energiebesparing en geeft een indicatie van de comfortverbetering in uw woning. Een EPA adviseur vertelt u bovendien in hoeveel tijd u een energiemaatregel terugverdient en op welke premies u aanspraak kunt maken.

De EPA-adviseur mag zelf het bedrag bepalen dat hij in rekening brengt voor de uitvoering van een advies. Het is daarom zinvol om bij meerdere adviseurs een offerte te vragen. Vanaf 1 juli 2002 worden er EPA's afgegeven door bedrijven die hiervoor gecertificeerd zijn. Voor dit gecertificeerd EPA kunt u een vergoeding van 200,- ontvangen, ook als u geen maatregelen treft. Daarnaast krijgt de woningbezitter een verhoging van 25% boven op de in de energiepremie genoemde bedragen voor het uitvoeren van de betreffende maatregel(en). Let op: Sinds 1 juli 2002 komen alleen adviezen in aanmerking voor subsidie die zijn uitgebracht door gecertificeerde bedrijven. Vraag daarom eerst of de adviseur een EPA-procescertificaat heeft.

Meer informatie over EPA is te verkrijgen bij Milieucentraal, telefoon: 0900-1719 ( 0,15/min) of op de internetsite: www.epadesk.nl