Provincie Gelderland

Praat mee over het Gelders omroepbeleid

Praat mee over de (toekomst)mogelijkheden van Omroep Gelderland (radio, tv en internet)

Hoe ziet Omroep Gelderland er de komende vijf jaar uit? Discussieer mee over het regionale omroepbeleid in Gelderland. De provincie is bezig om haar omroepbeleid voor de komende vijf jaar vorm te geven. Hebt u daar ideeën over: reageer dan per mail op de discussiepunten die we verderop noemen en lever ons andere suggesties. Of kom op maandagavond 16 september naar LUX in Nijmegen. Daar bent u welkom bij het omroepdebat.

Provinciefonds bekostigt Omroep Gelderland U kijkt wellicht naar TV Gelderland of luistert naar Radio Gelderland, maar wist u dat ze ook een internetsite hebben? De provincie Gelderland heeft meer met Omroep Gelderland te maken dan u denkt. Niet met het inhoudelijke deel, om maar meteen een mogelijk misverstand uit de wereld te helpen. Daarvoor hechten wij aan de onafhankelijkheid van de journalistiek. Maar wel wat betreft de financiën. Vanaf 1 januari 2003 wordt de regionale omroep volledig bekostigd uit het Provinciefonds. (Waarschijnlijk zal de Mediawet vanaf dat moment de provincies verplichten om tenminste één regionale omroep in stand te houden.)

Omroepbeleid
Dat was voor de provincie de aanleiding om haar omroepbeleid vorm te geven. We zijn daar over in gesprek met alle betrokkenen. In ieder geval intensief met Omroep Gelderland zelf. Maar we vragen ook u om met ons mee te denken over de toekomstmogelijkheden van onze regionale omroep. We starten vanaf nu het zogeheten interactieve proces. Wat moet u zich daarbij voorstellen en wat kunt u daaraan bijdragen?

Discussieer mee!
Geef uw mening over één of meer van de onderstaande discussiepunten. We willen natuurlijk ook graag van u horen waarom u het ergens mee eens of oneens bent. Dus onderbouw uw voor of tegen. (Voor toelichting op de discussiepunten lees paragraaf 5 van de Startnotitie Omroepnota).

1. Versterken van de nieuwsvoorziening: is het wenselijk dat TV Gelderland zeven dagen per week uitzendt? is uitbreiding van het regionale nieuws noodzakelijk?
2. Live-TV: zijn live-verbindingen wenselijk? 3. Editionering: is editionering van TV gewenst? (= verschillende edities voor de Gelderse regios) Speciale producties: moet de bestaande subsidieregeling aangepast en moet het budget verhoogd?
4. Ondertiteling: wordt ondertiteling via teletekst structureel? (dus ook na volgend jaar)
5. Radio Gelderland naar 24-uursuitzendingen: zijn 24-uursuitzendingen en programmas voor speciale doelgroepen gewenst?
6. Radio Gelderland van drie naar vier regionale edities: noodzakelijk of gewenst?
7. Internet: is uitbreiding van de internetactiviteiten gewenst? 8. Is het wenselijk dat de provincie zendtijd gaat vorderen ten behoeve van overheidsinformatie? (zie paragraaf 2 van de Startnotitie Omroepnota)

Reageren
Mail uw reactie naar omroepbeleid@prv.gelderland.nl. Hebt u andere suggesties in relatie tot de regionale omroep, mail ze ons. We zorgen dat alle binnenkomende reacties in de besluitvorming worden meegewogen. U moet zich realiseren dat we daarbij rekening moeten houden met onze wettelijke en financiële mogelijkheden. Daarover leest u ook meer in de Startnotitie Omroepnota.

Omroepdebat
Naast deze peiling via internet organiseren we op maandagavond 16 september een omroepdebat. Dan zal in LUX te Nijmegen stevig gedebatteerd worden over de (on)mogelijkheden van de regionale omroep. Daar bent u ook van harte welkom.

Nota Omroepbeleid
De startnotitie en de gehoorde meningen leggen we in oktober 2002 voor aan de Statencommissie Welzijn. De verschillende politieke partijen maken uiteindelijk samen de eindafweging. We hopen dat in november van dit jaar Provinciale Staten de nota zullen vaststellen. We laten u op deze site weten wat het eindresultaat is.

Kijk ook eens op de site van Omroep Gelderland: www.omroepgelderland.nl