SOGETI NEDERLAND BV

Seminar De ketens voorbij

Maandag 16 september a.s. organiseert Sogeti Nederland B.V. (Sogeti) in samenwerking met KLICT (Ketennetwerken, Clusters en ICT) het seminar 'De ketens voorbij' op de Floriade in Hoofddorp. Onderwerp is de geoliede samenwerking in netwerken op basis van logistiek en ICT. Sprekers zijn prof. dr. ir. Gert Jan Hofstede (Departement Sociale Wetenschappen van Wageningen UR), ing. Vince Niesert (senior consultant Sogeti) en prof. dr. Jos Vermunt (adjunct-directeur Nederland Distributieland).

Essentiële componenten
Een toenemend aantal ondernemers kijkt naar de mogelijkheden om actief deel te nemen aan een netwerk van organisaties. Het uiteindelijke doel daarbij is het vergroten van respons, het bewerkstelligen van kostenreductie en het beheersen van kwaliteit.
Innovatieve logistiek en informatievoorziening zijn twee essentiële componenten om samen met leveranciers, partners en klanten waarde te creëren. Theoretisch beschouwd kunnen we logistiek en informatievoorziening scheiden, maar in de praktijk blijken zij onlosmakelijk met elkaar verbonden te zijn.

Over 'De Ketens voorbij'
Met dit seminar geven Sogeti en KLICT kritische succesfactoren en een mogelijke aanpak om te komen tot optimale samenwerking tussen logistiek en informatievoorziening. 'De ketens voorbij' begint met een korte blik op de toekomst van ICT, waarna ingegaan wordt op de (on)waarschijnlijkheden van netwerkintegratie. Hierin komen vertrouwen, transactiekostenverlaging en verdeling van kosten en baten aan bod. Hierna volgt een presentatie over de nieuwe ICT-organisatie, uniformiteit en controle. Het seminar wordt afgesloten met een presentatie over Distrivaart, een project van Nederland Distributieland, waarbij innovatieve logistiek gekoppeld is aan verregaande informatievoorziening.

Over Sogeti Nederland B.V.
Met 2.000 medewerkers bundelt Sogeti meer dan 30 jaar ICT-kennis en
-expertise in één bedrijf. Het realiseren, implementeren, testen en beheren van ICT-oplossingen behoort tot haar core-business. Middels de inzet van ICT wil Sogeti bijdragen aan het behalen van de operationele doelstellingen van haar klanten in de top-200 van het Nederlandse bedrijfsleven. Eén van haar specialismen is het op contractbasis uitvoeren van onderhoud en beheer van applicaties en infrastructuur, waarbij de volledige verantwoordelijkheid van ICT-activiteiten of onderdelen daarvan door Sogeti kunnen worden overgenomen.

De dienstverlening van Sogeti is georganiseerd in de divisies Architectuur en Implementatie, Engineering en Projecten, Software Control, Applicatie- en Infrastructuur Management en Integratie. Naast het hoofdkantoor in Vianen, beschikt Sogeti over vestigingen in Amersfoort, Culemborg, Diemen, Groningen, 's-Hertogenbosch, Reeuwijk en Rotterdam. Sogeti maakt deel uit van een internationaal netwerk en is het resultaat van een fusie tussen IQUIP, G&D en Twinsoft. Meer informatie is te vinden op www.sogeti.nl

Over KLICT
KLICT (Ketennetwerken, Clusters en ICT) stimuleert kennisontwikkeling en -toepassing door middel van samenwerkingsprojecten op het gebied van keten- en netwerkkunde en vervult in dit proces de makel-/schakelfunctie tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen, overheid en maatschappelijke organisaties. Bedrijven werken samen met kennisinstellingen, in onderzoeks- en pilotprojecten, aan de kennisopbouw over het functioneren van bedrijven in ketens en netwerken. Dit met als doel de concurrentiepositie van Nederland te versterken en gelijktijdig een aantal maatschappelijk-economische knelpunten, zoals bereikbaarheid, ruimtedruk en milieu, te verminderen. Het streven is er op gericht het KLICT-project te verduurzamen in een nationaal gekend kenniscentrum. KLICT heeft haar vestiging in 's-Hertogenbosch. Meer informatie is te vinden op www.klict.org.