Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-09-2002 Persberichten districten stad Utrecht, 09.05 uur

Aanrijding letsel

UTRECHT Zondagmiddag vond op de Vleutenseweg een aanrijding plaats waarbij een vrouw gewond raakte.

Omstreeks 17.05 uur reed een 36-jarige bestuurder uit Utrecht op de hoek van de Vleutenseweg met de Damstraat achteruit. Tijdens deze manoeuvre zag hij een 48-jarige vrouw uit Utrecht op haar fiets over het hoofd en reed tegen de vrouw aan.

Door de aanrijding viel de Utrechtse op de grond. Personeel van de ambulancedienst heeft de vrouw onderzocht. Uiteindelijk bleken haar verwondingen mee te vallen.

Bromfietsbestuurder onder invloed UTRECHT De politie heeft zondagmiddag een man aangehouden voor het besturen van een bromfiets onder invloed van alcohol.

Tijden de surveillance zagen agenten op de Herculeslaan ter hoogte van het stadion een bromfietsbestuurder rijden. De man was aan het bellen tijdens het rijden. De agenten spraken de man aan op zijn rijgedrag. Tijdens het gesprek roken de agenten een sterke alcohollucht. Na een eerste blaastest bleek dat de 38-jarige bestuurder uit Nieuwegein gedronken had.

De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier werd duidelijk dat hij 0,8 promille alcohol in zijn lichaam had. Met een rijverbod van twee uur en een bekeuring voor het bellen tijdens het rijden werd hij naar huis gestuurd.

Autoinbreker aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man aangehouden voor het inbreken in een geparkeerd voertuig.

Omstreeks 22.15 uur werd de politie tijdens de surveillance op de Oudegracht aangesproken door een getuige die meldde dat een man bezig was een auto open te breken. Twee honderd meter verder op de gracht trof de politie een man aan in een voertuig. De man had zojuist de auto opengebroken en zat op zijn gemak de audioapparatuur te demonteren.

De 41-jarige verdachte uit Utrecht werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.