Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 16-09-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.50 uur

Onverantwoord rijgedrag

NIEUWEGEIN Zondag 15 september zwaaide een 5-jarig meisje uit Utrecht vanaf de achterbank vrolijk naar twee agenten die rond 17:15 uur voor een rood stoplicht op de Laagravenseweg stonden te wachten.

Omdat het meisje geen gordel droeg, werd haar 42-jarige moeder aangesproken. De agenten roken dat de vrouw had gedronken en namen een blaastest af. De vrouw blies 0,80 promille en daarom kreeg zij naast een bekeuring, ook een rijverbod van twee uur opgelegd.

Brandstichting stro-wagen

VIANEN Onder de Leenakkerbrug op de Autenasekade is zondag 15 september een aanhangwagen met zeven ton stro in brand gestoken.

De aanhangwagen stond al weken onder de brug geparkeerd omdat de eigenaar de wagen wegens ruimtegebrek en de regen niet op zijn eigen erf kon parkeren. Een getuige zag vlak na het ontstaan van de brand, rond 16:15 uur, iemand wegrijden. De politie onderzoekt de zaak.

Door de grote rookontwikkeling moest de politie op de A27 het verkeer in goede banen leiden.

Man met invalidenwagen te water en overleden

LOPIK Op zondag 15 september is in Jaarsveld op de Oudeslootseweg een 95-jarige man uit Lopik met zijn invalidenwagen te water geraakt. Omstanders zagen het ongeluk omstreeks 14:30 uur gebeuren en haalden de man snel uit de sloot. Ambulancepersoneel kwam ter plaatse en heeft de man nog gereanimeerd, helaas zonder resultaat. Waarom de man te water raakte, is onbekend.