Politie Hollands Midden
Bureau Communicatie
Postbus 4240
2350 CE Leiderdorp
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 16 september 2002
·

Aanhouding auto-inbrekers Noordwijk
Politie Noordwijk heeft in de nacht van 11 op 12 september op de Pieter Bedijnstraat in Noordwijk drie mannen (een 24-jarige man en twee 22-jarige mannen, woonplaatsen onbekend) aangehouden, die van diefstal uit auto's verdacht worden. Een surveillerende agent van politie zag omstreeks 02.30 uur op de parkeerplaats aan het Wantveld drie mannen met een zaklantaarn in auto's schijnen. Toen de mannen hem zagen, renden ze weg in de richting van de Oranje Nassaustraat. Op de parkeerplaats aan het Wantveld werden diverse opengebroken auto's aangetroffen. Collega's die snel ter plaatse waren en de directe omgeving doorzochten, konden aan de Pieter Bedijn drie mannen aanhouden die door de surveillerende agent werden herkend als de auto-inbrekers.

Inbraak Noordwijk
In een woning aan de Kraaierslaan is op zaterdag 14 september ingebroken Men kwam binnen door een raam te forceren en heeft vervolgens onder andere een gsm en een computer meegenomen. De bewoners waren niet thuis tijdens de inbraak.

Aanrijding Noordwijk
Op de Parallelboulevard heeft zondag 15 september rond 17.15 uur een aanrijding plaatsgevonden tussen een 56-jarige taxichauffeur uit Nieuw-Vennep en een 19-jarige bromfietser uit Noordwijk. De taxichauffeur wilde vanuit het Schuitengat de Parallelboulevard opdraaien. Op de hoek van het trottoir stond echter een stapel stenen van ongeveer 1.30 meter hoog, die het uitzicht van de chauffeur belemmerde. Hierdoor zag hij de bromfietser die van links kwam niet. Een aanrijding volgde. De bromfietser is met letsel aan heup en been naar het LUMC gebracht. De stenen zijn weggehaald van de hoek.

Politie neemt rijbewijs en kentekenbewijs in Noordwijkerhout
De politie heeft het rijbewijs en het kentekenbewijs van een 32-jarige man uit Lisserbroek ingenomen. De man was op de N206 ter hoogte van de afslag Sassenheim/Noordwijkerhout van de weg geraakt en onder aan het talud tegen een boom aangereden. Hierbij liep hij enkele schrammen op. De man is overgebracht naar het politiebureau omdat het vermoeden was dat er alcohol in het spel was. Op het bureau weigerde de man mee te werken aan de ademanalyse. Hij krijgt een proces-verbaal.

Portier neergestoken Lisse
Een 46-jarige portier van een horecagelegenheid aan de Schoolstraat in Lisse is op 14 september omstreeks 02.00 uur in de zaak neergestoken door een onbekende man. De portier moest zich onder behandeling laten stellen van artsen in het LUMC. Hij had een steekwond net onder de ribben en is daarvoor behandeld. De politie heeft inmiddels diverse getuigen gehoord en is op zoek naar de verdachte. Het onderzoek in deze loopt nog.

Vechtpartij Leiden
In een horecagelegenheid aan de Nieuwe Beestenmarkt is op 13 september om 14.50 uur een vechtpartij uitgebroken. De reden van de vechtpartij is tot op heden onduidelijk. De politie trof in de gelegenheid gebroken serviesgoed en bloedsporen aan. Vijf personen werden aangehouden. Eén van hen moest direct naar het ziekenhuis voor behandeling. Na de eerste verhoren werden twee van de vijf verdachten heengezonden. Drie verdachten zijn in verzekering gesteld.

Bedrijfsinbreker aangehouden Leiden
De politie kreeg op 13 september, omstreeks 16.00 uur een melding dat personeel van een bedrijf aan de Wassenaarseweg een inbreker hadden aangehouden. De verdachte, een 41-jarige Hagenaar, werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het bureau. De verdachten had twee portemonnaies van personeelsleden weggenomen. De verdachte bekende de feiten en werd met een dagvaarding heengezonden.

Rijden onder invloed Leiden
De politie heeft op zaterdag 14 september een 21-jarige automobilist uit Leiden aangehouden wegens rijden onder invloed van alcohol en drugs. Agenten zagen omstreeks 05.45 uur de automobilist rijden over de Hadewijchlaande. Omdat hij voortdurend op de rem trapte en met lage snelheid reed werd hij op de Helena Verburgstraat staande gehouden voor een alcoholcontrole. De blaastest gaf een uitslag aan van 690 ug/l terwijl 220 ug/l de limiet is. Bovendien bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tegen de Leidenaar wordt proces verbaal opgemaakt.

Oppas(sen)! Leiden
Een echtpaar uit Leiden is het slachtoffer geworden van een oppas met onzuivere bijbedoelingen. Via een briefje, opgehangen bij de plaatselijke supermarkt, kwamen zij in contact met een oppas voor hun kinderen. Na een avondje uit bleek de oppas de kinderen slapend in huis achtergelaten te hebben en was er daarna vandoor gegaan met hun spaarpotten. Er is aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in.

Brandje Leiden
Op zondag 15 september om 00.30 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding dat er in de Leidse Hout in Leiden een vuilcontainer in de brand stond. De brandweer kon het brandje snel blussen. De politie stelt een onderzoek in.

Motorrijder onder uit Leiden
Op zaterdag 14 september om 15.00 uur wilde een 51-jarige motorrijder uit Hoofddorp een fietser inhalen op de Koningstraat in Leiden toen hij in de bocht van de weg plotseling een tegenligger zag aankomen. De motorrijder remde krachtig waardoor waarschijnlijk de voorrem blokkeerde. Hierdoor kwam de motorrijder ten val. De motorrijder is door de ambulancedienst afgevoerd naar het Rijnland ziekenhuis in Leiderdorp.

Politie onderzoekt mishandeling Leiden
De politie onderzoekt de mishandeling van een 17-jarige Leidenaar en een 18-jarige Warmonder. Zij liepen rond 04.00 uur op zondag 15 september over de Breestraat. Hierbij passeerden zij een pand waarin een feest gaande was. De Warmonder sprak de feestgangers door het open raam aan. Dit leidde tot twee kopstoten en een bierflesje wat tegen de rug van de Warmonder werd gegooid. Toen zij even later terug liepen om te kijken welk pand het precies was, kwamen er ongeveer vijf personen door het open raam naar buiten en gaven de Leidenaar een klap na een woordenwisseling. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Vrouw onder bus Leiden
Op zaterdag 14 september om 17.30 uur kreeg de Politie Hollands Midden de melding van een ongeval op het Stationsplein in Leiden waarbij een 84-jarige vrouw uit Rotterdam gewond zou zijn geraakt. Ter plaatse bleek dat de vrouw zojuist uit de stilstaande lijnbus was gestapt en de rijbaan overstak voor de stilstaande bus langs. De buschauffeur trok met zijn bus op en zag de vrouw hierbij over het hoofd. De vrouw kwam onder de voorste as van de bus terecht en kwam gewond klem te zitten onder de bus. De brandweer heeft de bus opgekrikt waarna ambulancebroeders en een agent de vrouw onder de bus vandaan konden halen. De gewonde vrouw is met letsel aan hoofd, benen en borstkas overgebracht naar Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam. De politie stelt een onderzoek in.

Ongeval Leiden
Zondag 15 september rond 21.30 uur heeft een ongeval plaatsgevonden tussen een 36-jarige motorrijder uit Leiden en een 27-jarige automobilist uit Amsterdam. De automobilist wilde vanaf de Lusthoflaan linksaf de Herensingel oprijden. De motorrijder reed over de Herensingel en kreeg geen voorrang van de automobilist. Hij reed hierdoor tegen de linkerkant van de auto aan. De Amsterdammer liep door rondvliegend glas enkele schrammen op. De Leidenaar is met een ontzette schouder naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp gebracht. De Herensingel is ongeveer een uur lang afgesloten geweest in verband met het ongeval.

Man beroofd van portemonnaie Leiden
Een 48-jarige Leiderdorper is zondag 15 september rond 23.40 uur van zijn portemonnaie beroofd. De man had zijn portemonnaie in de hand. Een onbekende man reed langs hem heen op een fiets en griste de portemonnaie uit zijn hand. De Leiderdorper heeft aangifte gedaan.

Kind aangereden Alphen aan den Rijn
Op 13 september om 17.55 uur is op de kruising Wilhelmina Druckerstraat / Suze Groenewegstraat een 3-jarig meisje aangereden door een automobilist. De automobilist, een 44-jarige Alphenaar, zag het meisje niet dat op de straat zat te spelen. Hij reed haar aan. Het kind werd met een ambulance overgebracht naar het LUMC gebracht. Daar werd een beenfractuur geconstateerd. De politie stelt een nader onderzoek naar de juiste oorzaak van het ongeval.

Rijden onder invloed Nieuwveen
Vreemd rijgedrag werd een 21-jarige Nieuwvener fataal. Hij werd op 14 september om 02.40 uur op de Hazeweg door surveillerende agenten aangehouden voor rijden onder invloed. Op het bureau blies de man 765 ug/l. Hierop kreeg hij een rijverbod en een verbaal.

Overvallers aangehouden Gouda
De politie heeft na onderzoek dit weekend drie Gouwenaars van 27, 33 en 37 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van drie overvallen op bedrijven afgelopen dagen. In alle gevallen werd onder bedreiging van een steekvoorwerp een geldbedrag buitgemaakt. Op vrijdag 13 september even voor 06.00 uur werd een tankstation aan de Prins Hendrikstraat overvallen. Zaterdag 14 september omstreeks 07.55 uur werd een winkel aan de Dunantsingel overvallen. Dezelfde dag, 's avonds tussen 20.00 en 20.15 uur werd een houder van een horecagelegenheid aan het Olympiadeplein overvallen. De politie heeft direct een onderzoek ingesteld en kon op zondag 15 september de drie verdachten aanhouden. De verdachten worden op woensdag 18 september voorgeleid aan de officier van justitie.

Verkeersongeval Gouda
Bij een verkeersongeval op zaterdag 14 september omstreeks 19.10 uur raakten een 42-jarige automobilist uit Gouda en een 16-jarige bromfietster uit Vlist betrokken. De automobilist reed vanuit een oprit de Goejanverwelledijk op in de richting van de Sportlaan. Op dat moment reed de bromfietster over de Goejanverwelledijk in de richting van de Goejanverwellesingel. Beide bestuurders konden elkaar niet meer ontwijken en een frontale aanrijding was het gevolg. De bromfietster is met vermoedelijk een gebroken been en schaafwonden overgebracht naar het ziekenhuis.

Inbraak Gouda
In de Esmoreitstraat is tussen zaterdag 14 en zondag 15 september ingebroken. Men heeft eerst in de auto ingebroken, die bij de woning geparkeerd stond. In de auto trof men de huissleutel aan. Uit de woning zijn onder andere een DVD-speler en een audioset meegenomen. De bewoners waren niet thuis tijdens de inbraak.

Rijden onder invloed Gouda
Op zaterdag 14 september om 23.30 uur zagen surveillerende agenten op de Sportlaan in Gouda een auto rijden die blijkens navraag bij de rijksdienst voor het wegverkeer niet verzekerd bleek te zijn. De agenten gaven de automobilist een stopteken waar hij niet direct gevolg aan gaf. Uiteindelijk konden de agenten de automobilist laten stoppen op de Cronjestraat in Gouda. Bij aanspreken gaf de 18-jarige bestuurder uit Gouda gelijk toe dat hij geen rijbewijs had. Aangezien de agenten een alcohollucht roken lieten ze de jongen op de alcoholtester blazen. De jongen blies een "A"-indicatie en werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Op het ademalayseapparaat blies de jongen 395 Ug/l. Hij kreeg naast een rijverbod van 3 uur een proces-verbaal voor het rijden onder invloed, rijden zonder rijbewijs en rijden met een onverzekerde auto.

Onder invloed Reeuwijk
De politie heeft zondag 15 september rond 23.00 uur een 29-jarige Gouwenaar aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie had een melding gekregen dat deze op de rotonde bij de Reeuwijkse Hout zou rijden met een lekke band. De man werd uiteindelijk stilstaand op de Raadhuisstraat aangetroffen. In eerste instantie reageerde hij niet toen de agenten hem aanspraken. Hierop is hij naar het politiebureau overgebracht. De Gouwenaar heeft bloed afgestaan voor onderzoek. In een verklaring gaf de man aan de drug GHB te hebben gebruikt. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Gouwenaar.

Controle alcohol Zevenhuizen
Na een melding van overlast van alcoholdrinkende jongeren op de Dorpstraat, waar een alcoholverbod geldt, heeft de politie heeft in de nacht van zondag 15 september proces verbaal opgemaakt tegen een 19-jarige Zevenhuizenaar.

Verkeershandhaving regio Hollands Midden
Verkeershandhaving in de komende week; maandag 16 september t/m zondag 22 september
Op de doorgaande wegen in de regio houdt de politie regelmatig snelheidscontroles.
Naast snelheid is ook het dragen van de veiligheidsgordel één van de speerpunten van het regionaal verkeershandhavingsteam. In de komende week zal het team verschillende gordelcontroles uitvoeren. Maandag 16 september controleren de verkeersassistenten in Leiden-Zuid. Dinsdag 17 september voert het team in de bebouwde kom van Noordwijk een gordelcontrole uit, vooral nabij scholen. Woensdag 18 september worden in Leiderdorp en de bebouwde kommen van de gemeenten Rijnwoude en Zoeterwoude gordelcontroles gehouden. Die dag houdt het verkeershandhavingsteam een lasercontrole op de N207 waarbij snelheidsovertreders meteen worden aangesproken en bekeurd. Donderdag 19 september houdt het team opnieuw gordelcontroles, dit maal in Noordwijk en Katwijk. Vrijdag 20 september vindt in Leiden een bromfietscontrole plaats. Daarbij wordt ook op alcoholgebruik gecontroleerd.
Noot voor de redactie /