Provincie Overijssel

Mobiliteit in kaart in BER Overijssel

De mobiliteit is in Overijssel, evenals in de rest van Nederland, de afgelopen tientallen jaren sterk toegenomen. In de nu gepubliceerde 'BER Verkeer en Vervoer Overijssel 2000/2001' wordt de ontwikkeling van een aantal belangrijke indicatoren tussen 1986 en 2000/2001 weergegeven. Aan de hand daarvan wordt nagegaan of het huidige beleid "op koers" ligt. Het huidige beleid is opgeschreven in het uit 1998 afkomstige Provinciaal verkeers- en vervoersplan (PVVP).

Rijk, provincie, regio en gemeenten dienen verkeersonveiligheid, bereikbaarheidsproblemen, uitstoot van milieuschadelijke stoffen en aantasting van natuur en landschap gezamenlijk aan te pakken, waarbij maatregelen alleen in onderling verband resultaat op kunnen leveren.

Om het effect van deze maatregelen te meten, is informatie nodig. Welke veranderingen zijn er bijvoorbeeld waar te nemen op het gebied van verkeersstromen, filevorming en verkeersonveiligheid? Deze informatie is te vinden in de jaarlijks opgestelde Beleidseffectrapportage, afgekort de BER.

© 16-09-2002 Provincie Overijssel