Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 16-09-2002 4e persbericht 16 september 2002

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Luchtballon maakt noodlanding
Op de Piuslaan heeft een luchtballon maandagavond rond 19.30 uur een noodlanding gemaakt. Volgens de bestuurder van de ballon waren ze zonder gas komen te zitten. De ballon kwam tijdens de noodlanding in een sloot terecht. Voor zover bekend raakte niemand gewond. Tijdens de bergingswerkzaamheden werd de rondweg in beide richtingen enkele minuten voor het verkeer afgesloten. De Rijksluchtvaartdienst stelt een onderzoek in naar het gebeuren.

Eindhoven: Auto gestolen
Uit een parkeergarage aan het Eindje is tussen maandag 6.00 en 20.00 uur een groene Volkswagen Lupo met het Duitse kenteken VIE-MS317 gestolen.

Eindhoven: Schennispleger
Op de Boutenslaan is maandag rond 17.00 uur een 42-jarige vrouw uit Eindhoven lastig gevallen door een onbekende man. In het voorbijgaan pleegde de man schennis tegenover de vrouw. Het gaat om een man met donkerblond krullend haar, ongeveer 1.75 meter lang, tussen de 35 en 45 jaar met een slank postuur.

Eindhoven: Verdachte met vals paspoort aangehouden In het Belastingkantoor aan de Karel de Grotelaan is maandag rond 16.00 uur een 24-jarige man (woonplaats onbekend aangehouden). De verdacht probeerde een sofi-nummer aan te vragen met een vals paspoort. Hij is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Tasjesroof
Op de Markt in Vaartbroek is maandag rond 15.00 uur een 32-jarige vrouw uit Eindhoven van haar tas beroofd. De vrouw droeg haar tas om haar schouder toen ze plotseling een ruk voelde. Hierop zag ze een onbekende man hard met haar tas wegrennen. In de tas zaten sleutels, een pasje en ongeveer 50 Euro.

Helmond: Snelheidscontrole
Op de President Roosveltlaan zijn maandag tussen 12.20 en 15.30 uur 2.077 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 83 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 84 km/u.

Asten: Verkeerscontroles
Op de Planker zijn maandag tijdens een verkeerscontrole drie personen bekeurd voor het rijden zonder helm en één voor het niet kunnen tonen van het bromfietscertificaat. Ook op de Wilhelminastraat werd maandag een verkeerscontrole gehouden. Hier werden negen bekeuringen uitgedeeld voor het niet dragen van de autogordel.

Best: Auto gestolen
Vanaf een oprit van een woning aan de Kruisparkweg is maandagmiddag een witte Opel Combo met het kenteken 88-VG-JH weggenomen.

Geldrop: Man rijdt door na botsing
Op de Dwarsstraat is maandag rond 15.55 uur een 41-jarige man uit Geldrop aangehouden. Hij wordt verdacht van doorrijden nadat hij eerder die middag in botsing was gekomen met de auto van een 22-jarige vrouw uit Geldrop op de Molenstraat. De vrouw stond stil op de Molenstraat toen de verdachte achteruit reed vanuit een parkeerhaven en tegen haar auto botste. De man gaf aan binnen vijf minuten terug te komen, maar dat gebeurde niet. De verdachte is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor is hij naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Heeze: Snelheidscontrole in 30 km zone
Op de Burgemeester Serrarisstraat is maandag tussen 13.50 en 14.20 uur op snelheid gecontroleerd. In deze straat geldt een maximumsnelheid van 30 km/u. 13 voertuigen werden gecontroleerd. Zij reden allen te hard. De hoogst gemeten snelheid is 53 km/u.