ING Groep

Persbericht

Amsterdam, 16 september 2002

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje opent ING House, hoofdkantoor ING Groep

Vandaag om 14.00 uur heeft prins Willem-Alexander het nieuwe hoofdkantoor van ING Groep, ING House, aan de Amsterdamse Zuidas officieel geopend. Het gebouw, dat is ontworpen door Jeroen van Schooten en Roberto Meyer van het architectenbureau Meyer en Van Schooten te Amsterdam, biedt werkruimte aan de Raad van Bestuur en de stafafdelingen van ING Groep, in totaal circa 450 mensen.

Ter gelegenheid van de officiële opening heeft Bestuursvoorzitter Ewald Kist een viertal donaties, elk ter waarde van EUR 100.000, bekendgemaakt. Om het internationale karakter van ING en de betrokkenheid bij de stad Amsterdam te benadrukken, zijn de volgende projecten geselecteerd. Door middel van deze giften hoopt ING bij te kunnen dragen aan de ontwikkeling van deze projecten.

Waterproject

De eerste donatie betreft een internationaal waterproject. ING heeft de Prins van Oranje gevraagd te adviseren bij de keuze van dit project.
VU Kinderstad VU Kinderstad is een initiatief van het Medisch Centrum van de Vrije Universiteit Amsterdam. In het Medisch Centrum zal voor kinderen een speelruimte, een internet café, een theater en een hotel worden gerealiseerd.
Olympisch Stadion Ter gelegenheid van het 75-jarige bestaan van het Olympisch Stadion in Amsterdam, zal de ingang van het stadion aan de zijde van het Stadionplein worden verfraaid
Artis Een donatie aan Artis zal een bijdrage leveren aan de uitbreiding van het Roofdierenpaviljoen.
De vertegenwoordigers van de betreffende instellingen hebben de donatie in ontvangst genomen.

Persinformatie: Dailah Nihot, tel: 020 541 6516