Gemeente Leeuwarden

Vredeman de Vriesprijs voor Architectuur 2002

Bastioneiland De Vredeman de Vriesprijs voor Architectuur, is dè architectuurprijs voor Friesland. De prijs is vernoemd naar de in Leeuwarden geboren architect, schilder en graveur Hans Vredeman de Vries is (1527).

Een deskundige vakjury zal de architect kiezen van een bouwwerk, die de architectuur op een speciale wijze onder de aandacht heeft gebracht. De prijs wordt zowel uitgereikt aan de winnende architect als aan de opdrachtgever van het bouwwerk. Het moet wel gaan om een werk uit 2000 of 2001.

Naar aanleiding van de Vredeman de Vriesprijs voor Architectuur 2002 is een reizende tentoonstelling van de geselecteerde inzendingen samengesteld. Bezoekers van de tentoonstelling en internetbezoekers kunnen hun favoriete bouwwerk kiezen voor de Leeuwarder Courant Publieksprijs door het uitbrengen van hun stem. Er zijn voor de Publieksprijs 25 bouwwerken geselecteerd.

De tentoonstelling is te zien op de volgende locaties:
*

Drachten (gemeentehuis) 16 september t/m 26 september
*

Joure (museum Joure) 30 september t/m 10 oktober
*

Sneek (gemeentehuis) 14 oktober t/m 24 oktober
*

Leeuwarden (Stadskantoor) 28 oktober t/m 7 november
*

Leeuwarden ( Fries Museum) 12 november t/m 20 december

De uitreiking van de Vredeman de Vriesprijs en de Leeuwarder Courant publieksprijs vindt plaats op zaterdag 9 november 2002 om 20.00 uur in de glazen koepel van de nieuwbouw van de Friesland Bank aan het Beursplein te Leeuwarden.

U kunt uw stem uitbrengen via www.friesarchitectuurcentrum.nl