Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

De acht Haagse buurtbeheerbedrijven en het Haags Werk Bedrijf houden met meer dan 700 I/D-medewerkers dagelijks Den Haag leefbaar (schoonhouden van de stad, onkruid verwijderen, beheren speeltuinen etc.)

De baan van deze 700 I/D-medewerkers staat door de maatregel die Staatssecretaris Rutte wil nemen nu op de tocht.

Maandag 16 september a.s. om 13.30 uur zullen ploegen van alle buurtbeheerbedrijven en het Haags Werk Bedrijf het Binnenhof en omgeving geheel vrij maken van onkruid, zwerfvuil en hondenpoep.

Rond het Binnenhof zullen 40 vrachtauto's rijden met vuil, dat maandag a.s. tijdens de dagelijkse werkzaamheden is opgehaald. Gewoonlijk wordt dit vuil rond 13.30 uur gelost bij de A.V.R.

Kamerleden kunnen dan persoonlijk zien wat er op één dag door medewerkers op de zogenaamde "kunstbanen" (zoals de I/D-banen ook worden gekwalificeerd) is ingezameld.

Een delegatie van de buurtbeheerbedrijven en het Haags Werk Bedrijf zal de kamerleden een uitnodiging aanbieden om een werkbezoek te brengen aan projecten die door de te nemen regeringsmaatregel verdwijnen.

Ook krijgen ze een papierknijper cadeau, zodat zij alvast kunnen oefenen het zwerfvuil zelf weer van de straten te halen, omdat onze I/D-medewerkers dan weer in de bijstand terechtkomen.

U kunt dit alles on-line volgen via www.buurtbeheer.nl

Nadere informatie kunt u opvragen bij


1) Hans van Nes (Wijkbeheer Schilderswijk; 06 14 79 16 61)


2) Peter Gemmeke (Buurtbeheerbedrijf Bobor en B.M.S: 06 51 54 81 62)