Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 16-09-2002 11.05 uur Berichten van maandagmorgen
Dirk Neef, 0522 - 274015

Tot donderdagmiddag 17.00 uur verzorgt Dirk Neef de persberichten voor politie Drenthe en is ook buiten kantoortijd voor de media het eerste aanspreekpunt.

Bij aanrijding betrokken automobilist had gedronken EMMEN - De politie hield zondagmiddag op de Hondsrugweg in Emmen een 39 jr. automobilist uit die plaats aan. De man was betrokken bij een aanrijding op de kruising van de Hondsrugweg met de Ermerweg. Hij werd aangehouden omdat hij gedronken had. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 1 promille. Bij de aanrijding was nog een auto betrokken. Deze werd bestuurd door een 54 jr. inwoner van Aalden. De aanrijding ontstond doordat de automobilist uit Aalden plotseling van rijstrook veranderde en daarbij in botsing kwam met de naast hem rijdende auto van de Emmenaar.

Twee gewonden bij aanrijding
HOOGERSMILDE - Bij een aanrijding op de Rijksweg in Hoogersmilde raakten zondagmiddag twee personen gewond. Een 22 jr. automobiliste uit Tolbert sloeg linksaf en verleende daarbij geen voorrang aan een haar tegemoetkomende auto. Deze werd bestuurd door een 56 jr. man uit Oldemarkt. Deze bestuurder en een plaatsgenoot (leeftijd niet bekend) die bij hem in de auto zat, raakten gewond en werden voor onderzoek naar het ziekenhuis vervoerd.

Inbraken in avonduren
ASSN/VRIES - Zondagavond tussen ongeveer 18.00 en 23.30 is ingebroken in woningen aan de Zwartwatersweg, Oranjestraat, Sleutelbloemstraat en Gerard Doustraat in Assen en de Oosterkampen in Vries. De buit bestond o.a. uit geld, sieraden en een videorecorder. Men kwam binnen door een aam of deur te forceren.

Vuilniscontainers in brand gestoken
HOOGEVEEN - Onbekenden hebben in de nacht van zondag op maandag in Hoogeveen meerdere vuilniscontainers en een paar houten tafelbladen in brand gestoken. Dit gebeurde tussen 01.00 en 03.00 uur. De eerste melding kwam vanaf de Oldebaasverlaat. Daar waren twee houten tafelbladen van een marktkraam op de weg gezet en in brand gestoken. Kort na deze melding werden op de Schuttevaer, Roggekamp, Booyenverlaat en Van Leeuwenhoekstraat in totaal vijf brandende huisvuilcontainers aangetroffen. De containers werden door de brand vernield. Verder veroorzaakte dit geen schade of gevaar voor de omgeving.