Politie Twente


Persberichten Politie Twente 16 september 2002
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.67634981


Aanrijding met letsel
02-762213
Enschede, Hendrik ter Kuilestraat
Zondag 15 september, omstreeks 22.55 uur
Werd gemeld dat op de Hendrik ter Kuilestraat een motorrijder onderuit was gegaan. Werd een motorrijder liggend op straat aangetroffen. Bij de motorrijder stonden een aantal getuigen die vertelden dat achter de motorrijder een auto had gereden, waarvan de bestuurder, na even te zijn uitgestapt, weer was doorgereden. Het kenteken van deze auto was door de getuigen genoteerd. De motorrijder, een 51 jr. Enschedeer, werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. In de loop van de nacht werd bekend dat de 51 jr. in ieder geval hersenletsel en longletsel had opgelopen.
Een onderzoek naar de bestuurder van de auto waarvan het kenteken was genoteerd werd in gang gezet. Een 43 jr. Enschedeer werd op zijn werk aangetroffen. Dit was naar zijn zeggen ook de reden dat hij was doorgereden, omdat er voldoende mensen aanwezig waren. Hij is meegenomen naar het bureau voor het afleggen van een verklaring. Volgens deze bestuurder een 43 jr. Enschedeer, had de motorrijder hem op de Hendrik ter Kuilestraat ingehaald en was direct daarop beginnen te slingeren en onderuit gegaan. Hij had de motorrijder niet geraakt. Ook op de auto van de 43 jr. werden geen sporen van een aanrijding gevonden.
Indien het slachtoffer zelf weer instaat is om een verklaring af te leggen, zal wellicht e.e.a. duidelijk worden.


Rijden onder invloed
02-071733
Haaksbergen, Sonderenstraat
Zondag 15 september, omstreeks 20.30 uur
Bij controle bleek dat een 46 jr. automobilist uit Haaksbergen te veel aan bachus had geofferd. Hij werd aangehouden en ademanalyse wees 1.4 promille uit. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en pv wordt opgemaakt.


Aanhouding autokraker
02-762219
Enschede, Colosseum (kraken) en Rembrandtlaan (aanhouding)
Zondag 15 september, omstreeks 23.25 uur
Wordt door getuigen doorgegeven dat door de bestuurder van een witte bestelbus, auto's waren opengebroken op het Colosseum. Toen dit bericht werd doorgegeven, stonden politiemensen bij een ernstige aanrijding op de Hendrik ter Kuilestraat en zagen een witte bestelbus voorbijrijden. Deze reed de Rembrandtlaan in, waar hij tot stoppen werd gedwongen. Achter de bestelbus reed een andere auto, waarin de getuigen van de kraak bleken te zitten. De bestuurder van de bestelbus, een 19 jr. Enschedeer is aangehouden en overgebracht naar het bureau. In zijn bus werden diverse goederen aangetroffen die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. Met de getuigen is gekeken op de parkeerplaats aan het Colosseum, waar door hen een auto werd aangewezen die opengebroken bleek te zijn. Aan drie andere auto's die in de buurt stonden was alleen gerommeld. Van de "gekraakte" auto was het rechtervoorportier opengebroken. Met de eigenaar is contact opgenomen en deze komt aangifte doen. De 19 jr. is opgesloten.


3e aanhouding na schietpartij en aantreffen bom
02-761694
Markelo, Hemmelweg
Incident zaterdagmorgen de 14e jl. en 3e aanhouding, zondagavond de 15e
Gisteravond werd een 3e verdachte aangehouden in het onderzoek n.a.v. de schietpartij en het aantreffen van een bom bij en onder een woonwagen op het woonwagenkamp in Markelo op zaterdagmorgen jl. Gisteravond werd een 41 jr. man uit Deventer aangehouden. Twee plaatsgenoten van deze 41 jr., waren zoals reeds eerder gemeld, al eerder aangehouden. Zaterdagavond een 20 jr. en zondagmorgen een 67 jr. man. Alledrie zijn ter zake poging tot moord in verzekering gesteld.
Het onderzoek wordt voortgezet.


Aanrijding met letsel
02-762072
Hellendoorn. Luttenbergerweg
Zondag 15 september, omstreeks 10.30 uur
Een groep toerfietsers reed over de Luttenbergerweg en wilde rechtsaf de Kathuizenweg in slaan. Een van de voorste rijders gaf dit ook luidkeels aan. Een 53 jr. fietser uit Hengelo, had dit te laat in de gaten en reed achter op zijn voorganger, een 49 jr. Tubbergenaar. Beiden kwamen ten val en werden door een ambulance met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.


Rijden onder invloed
02-071760
Den Ham, Marleseweg
Maandag 16 september, omstreeks 00.55 uur
Bij controle bleek dat een 32 jr. automobilist uit Nijverdal te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en ademanalyse wees 0.82 promille uit. Pv wordt tegen hem opgemaakt.

Rijden met ongeldig verklaard rijbewijs
02-071723
Vroomshoop, Zwolsekanaal
Zondag 15 september, omstreeks 18.15 uur
Politiemensen zagen een 30 jr. man uit Den Ham in een auto rijden. Zij wisten dat deze 30 jr. geen geldig rijbewijs meer had, dit was ongeldig verklaard. Hij werd aangehouden en pv is hem aangezegd. Hem is tevens "beloofd" dat bij een volgende keer zijn auto in beslag zal worden genomen.


Aanhouding na mishandeling
02-070501
Almelo
Zondag 15 september
Verscheen een 28 jr. man uit Almelo aan het bureau die aangifte wilde doen van mishandeling door een 24 jr. plaatsgenoot. Bleek dat de 28 jr. op 10 sept. jl. ook reeds had gemeld dat hij door de 24 jr. was bedreigd. E.e.a. had te maken met het feit dat de 24 jr. niet wilde hebben dat de 28 jr. omgang had met zijn zus.
Zondag was de 28 jr. de 24 jr. weer tegen gekomen en had deze laatste hem met vermoedelijk een boksbeugel op zijn hoofd geslagen. Een snee van een centimeter of drie was het gevolg. Aan deze verwonding is de 28 jr. in het ziekenhuis behandeld. De aangifte werd opgenomen en de officier van justitie gaf toestemming voor de aanhouding van de 24 jr.
Dit werd in de loop van de avond gedaan. Nadat er getracht was hem thuis aan te houden, verscheen de 24 jr. aan het bureau en hij werd opgesloten. Onderzoek volgt.


Auto's uitgebrand
02-762225
Wierden, Ypeloschoolweg
Maandag 16 september, omstreeks 00.25 uur
Werd gemeld dat er brand was op het opslag terrein van een garagebedrijf aan de Ypeloschoolweg in Wierden. Een aantal auto's stonden in brand. In totaal 11 auto's hebben schade opgelopen. Het vermoeden bestaat dat in een van de auto's die daar in de loop van de dag was neergezet, kortsluiting was ontstaan en vlam had gevat. Het is nog niet bekend hoe groot de totale schade is.