Gemeente Rotterdam

Erasmusspeld voor Wefers Bettink

(16-09) De heer W. Wefers Bettink, eigenaar van Galerie Aelbrecht in Delfshaven, heeft een Erasmusspeld ontvangen. Wethouder Stefan Hulman (o.m. Kunstzaken) heeft hem de gemeentelijke onderscheiding op 14 september uitgereikt. De heer Wefers Bettink ontvangt de speld, omdat hij zich bijzonder heeft ingezet als inspirator van historisch Delfshaven.

De heer Wefers Bettink is deze maand 30 jaar eigenaar van Galerie Aelbrecht. Hij organiseerde tien jaar lang de Nieuwjaarsconcerten in de Oude of Pelgrimsvaderskerk, zamelde geld in voor een nieuw carillon en maakte de opzet voor de Kolkconcerten. Daarnaast organiseerde hij de beeldentuin in het Plaswijckpark en bij De Oliphant in Charlois "Prints today-Holland-USA".

In moeilijke tijden, toen veel medegaleriehouders uit Delfshaven wegtrokken, wist de heer Wefers Bettink op creatieve wijze en met veel inspanning Galerie Aelbrecht voor Delfshaven te behouden.

De Erasmusspeld wordt uitgereikt aan personen die zich op sociaal, cultureel, sportief of economisch gebied gedurende een lange periode verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving.