Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 16-09-2002
1e persbericht van maandag 16 september 2002

Politieberichten

Eindhoven: Verdachte diefstal uit auto aangehouden Zondagmiddag rond 16.45 uur is op het Franklinplein een 41-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van inbraak in een geparkeerde personenauto op t Eindje, gepleegd in de nacht van 13 op 14 september jl. De verdachte is voor onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Man aangehouden na vernielingen in taxi In zijn woning aan de Wedderborg is maandag om 3.40 uur een 41-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had zich even daarvoor met een taxi naar Gestel laten brengen. Hij wilde na de rit niet betalen. De taxichauffeur probeerde te voorkomen dat de man wegliep. De verdachte vernielde de draad van de mobilofoon en stapte uit. Bij het uitstappen beschadigde de zijspiegel. De taxichauffeur volgde de man naar zijn woning en waarschuwde de politie. Die hield de man aan en zette hem in een cel voor verder onderzoek. Maandagmorgen is hij na verhoor in vrijheid gesteld.

Eindhoven: Man beroofd van geld en kettingen
Een 35-jarige man uit Venhorst is zondagmorgen rond 4.00 uur op de Stratumsedijk beroofd van zijn geld en twee gouden kettingen. De man had eerder op de avond woorden gehad met een man. Dat gebeurde in een café aan het Stratumseind. Toen hij om 4.00 uur het café verliet wachtte de ander hem buiten op. Hij kreeg enkele trappen in de rug, waardoor hij viel en even buiten kennis raakte. Toen hij bijkwam miste hij de kettingen (waarde 1400,=) en het geld (70,=).

Eindhoven: Bulgaar over de vluchtstrook
Op de vluchtstrook van de A67 is maandag rond 2.00 uur een 38-jarige Bulgaar aangehouden. De man fietste over de vluchtstrook en hij was, volgens zijn zeggen, op weg naar Rotterdam. Hij bleek geen visum in het paspoort te hebben. De man is voor onderzoek overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie.

Eindhoven: Onder invloed
Op de Boutenslaan is maandag om 4.20 uur een 31-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De man blies op het ademanalyseapparaat 1,95 promille. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Eindhoven: Auto gestolen
Vanaf de Tongelresestraat is tussen zaterdag 22.00 uur en zondag 17.45 uur een witte Mitsubishi bestelauto met het kenteken VT-BR-57 gestolen.

Eindhoven: Brand in flatwoning
Maandagmorgen om 10.20 uur is brand uitgebroken in een flatwoning aan de Fabritiuslaan. Het was een uitslaande brand. De brandweer bluste de brand. De bewoner was niet thuis. Hoe de brand is ontstaan is nog niet duidelijk, maar door de hitte die in de flatwoning was, ontstond er een soort explosie waardoor alle ruiten eruit sloegen. De woning brandde helemaal uit. De drie woningen die boven de uitgebrande woning liggen hadden veel rookschade en wat ruitschade. Niemand raakte gewond. Door rondvliegend glas raakten enkele geparkeerde autos beschadigd.

Helmond: Verdachte poging inbraak in woning aangehouden Maandagmorgen rond 4.00 uur is in de achtertuin van een woning aan de Ruusbroecklaan een 38-jarige man uit Helmond door de bewoner aangehouden. De bewoner hoorde dat iemand aan zijn achterdeur stond te rommelen. Hij ging kijken en zag een onbekende man weglopen. De verdachte is overgedragen aan de politie. Hij is ingesloten in het politiebureau.

Helmond: Verdachte vernieling aangehouden
Zondagavond om 23.40 uur is op het Twentehof een 28-jarige man uit Helmond aange-houden. Hij trapte daar een deuk in een politieauto. De politie was daar voor een bemid-deling.

Helmond: Alcohol
Zondagavond om 21.05 uur is een 47-jarige man uit Helmond aangehouden.Even daarvoor was hij met zijn auto op de kanaaldijk Noord West tegen een agent in burger gereden. De agent stak daar de weg over. Hij sprak de bestuurder aan. De bestuurder nam dat niet. Hij greep de agent bij zijn keel, stapte in zijn auto en reed weg. Een gewaarschuwde politie-patrouille trof de man op het Oude Huys aan. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De man blies
1,80 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De man kreeg een rijverbod van 9 uur en een proces-verbaal.

Helmond: Dronken achter het stuur
Een man van 24 uit Helmond is zondagmiddag rond 17.00 uur aangehouden omdat hij op de Markiesstraat dronken achter het stuur van een auto zat. Uit een ademanalyse bleek dat hij een alcoholpromillage van 1,10 had. Hij kreeg een rijverbod van vijf uur en een bekeuring.

Oirschot: Dode bij ongeval
Bij een ongeval op de Oude Grintweg is zondagavond de 22-jarige Koen Smits uit Oirschot om het leven gekomen. Hij bestuurde een auto, die rond 18.00 uur in een flauwe bocht in de weg tegen een boom aanreed. Het slachtoffer is door de brandweer uit zijn auto gehaald en naar een ziekenhuis in Eindhoven gebracht. Daar overleed hij later aan zijn verwondingen.

Geldrop: Snelheidscontrole
Op de Wielewaal is zondagmiddag tussen ongeveer 12.30 uur en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Er werden 316 overtredingen geconstateerd. De hoogste gemeten snelheid was 97 km/u, waar 50 km/u gereden mag worden.

Geldrop: Verwarde man valt 112-centrale lastig
En 60-jarige man uit Geldrop is zondag om 19.30 uur in zijn woning aan de Livingstonestraat aangehouden. De man belde zondagmiddag tientallen keren naar de 112-centrale. Hij begon steeds te schreeuwen als de centralist opnam. Met nummerherkenning kwam de politie bij de man in de Livingstonestraat uit. De man bleek geestelijk in de war te zijn. Door tussenkomst van het RIAGG werd de man in een ziekenhuis opgenomen.

Gemert: Verdachten schietpartij aangehouden
Zondagmorgen om 9.15 uur is op de Komweg een 25-jarige vrouw uit Lieshout en een 58-jarige man uit Helmond aangehouden. Zij meldden zich vrijwillig aan het politiebureau. Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij op het woonwagencentrum te Lieshout, gepleegd op maandag 26 augustus jl. De verdachten zijn voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Valkenswaard: Verdachten vernieling/mishandeling aangehouden Maandagmorgen rond 1.00 uur zag een politiepatrouille op de Dommelseweg een bromfiets liggen. Er stonden twee mannen bij. Een van hen vertelde dat een auto over de bromfiets gereden was. Direct daarop stopte een auto bij hen. De bestuurder riep wat, stapte uit en sloeg een van de mannen in het gelaat. De 35-jarige automobilist uit Waalre is aange-houden. Uit onderzoek bleek dat een van de mannen even daarvoor de vriendin van de Waalrenaar geslagen had. Hierop is een 43-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie stel een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Bladel: Inbraak in een winkel
Afgelopen nacht is ingebroken in een winkel op de Sniederslaan. Een ruit is vernield. Uit de winkel is kleding weggenomen.

Lage Mierde: Alcohol
Maandagmorgen om 2.50 uur is op de Bernardusweg een 19-jarige automobilist uit Sittard aangehouden. Hij was daar met zijn auto tegen een boom gereden. De man bleek ge-dronken te hebben. Hij blies 1,00 pro mille. Hij kreeg rijverbod van 4 uur. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt.

Someren: Alcohol
Maandagmorgen rond 0.45 uur is op de Kanaaldijk Noord een 43-jarige automobilist uit Someren aangehouden. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man blies 1,15 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 5 uur en een proces-verbaal.

Bergeyk: Inbraak in een woning
Afgelopen nacht is ingebroken in een woning op de Lijntstraat. Het slot van een buitendeur aan de voorzijde is geforceerd. Uit de woning verdween geld en sleutels.

Son: Inbraak in een bedrijf
Uit een bedrijf op de 1300 is zondagmiddag tussen 12.15 en 20.45 uur een witte bestelauto, Opel Monvano, kenteken 40-VV-BK, een pc met beeldscherm en een gsm weggenomen. Het slot van de toegangsdeur is geforceerd.