Iomega introduceert Zip drive van 750 MB Nieuwe drive en disk met meer opslagcapaciteit en hogere snelheid

Amsterdam, 16 september 2002 - Iomega, leverancier van draagbare oplossingen voor gegevensopslag, maakt de wereldwijde introductie bekend van de nieuwe Zip 750MB USB 2.0 drive. Dit is de derde generatie van het bekroonde draagbare opslagmedium voor gebruik in huis en bij kleine en grote bedrijven.

De nieuwe Iomega Zip 750MB drive kan, vergeleken met de populaire Zip 250MB drive, drie keer zoveel gegevens opslaan met een meer dan verdubbelde snelheid. De drive wordt geleverd met geavanceerde software die thuis, op het werk en onderweg alle belangrijke bestanden beschermt en beveiligt. De nieuwe drive is nu al leverbaar met een snelle USB 2.0 interface en zal in het najaar ook uitkomen als FireWire drive.

Beschikbaarheid De nieuwe Iomega Zip 750MB USB 2.0 drive is nu wereldwijd leverbaar voor een adviesprijs van 249 euro. De Zip 750MB FireWire drive zal in september op de Apple Expo in Parijs worden gepresenteerd en dit najaar wereldwijd op de markt gebracht worden, ook met een adviesprijs van 249 euro. Tevens zal dit najaar voor dezelfde adviesprijs een interne ATAPI-versie van de Zip 750MB drive op de markt komen.

Iomega Iomega Corporation helpt de gebruiker hun waardevolle digitale informatie makkelijk op te slaan, te beschermen, te beheren, te creëren, te delen en uit te wisselen. Iomega´s bekroonde opslagproducten zijn onder andere de Zip 100MB, de Zip 250MB drives en de nieuwe Zip 750 MB Drive alsmede de Iomega HDD portable hard drives welke capaciteiten heeft van 20GB en 30GB, Iomega HDD external hard drives welke capaciteiten heeft van 40GB en 120GB, en Iomega external CD-RW drives. Iomega Automatic Backup software, Iomega Sync software, and HotBurn CD-recording software simplificeren het beschermen en delen van informatie zowel thuis als op het werk. Voor netwerken, biedt Iomega´s nieuwe reeks van NAS servers de capaciteit van 120GB en 480GB. Meer informatie is te vinden op http://www.iomega.com/europe.

Ingezonden persbericht

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met: Tara van Oyen Lina van der Wel Brodeur Worldwide Iomega International S.A. Tel: +31 20 346 20 00 Geneva, Zwitserland Fax: +31 20 669 72 65 Tel: +41 22 87 97 241 email: tvanoyen@nl.brodeur.com Fax: +41 22 87 97 402 email: wel@iomega.com

Aanvullende informatie

Snelheid: 50x50x50x
De nieuwe Iomega Zip 750MB drive tilt de overdrachtsnelheid naar een niveau van maximaal 7,5 MB/sec, wat in CD-RW termen neerkomt op 50x50x50x (met USB 2.0 interface).

Gemak en duurzaamheid
Alle Zip disks zijn vooraf geformatteerd, voorzien van een harde kunststof beschermlaag en passen in iedere broekzak. De schijven zijn duurzaam en goed bestand tegen de klappen, stoten en krassen die CD-R en CD-RW schijven zo vaak fataal worden. En omdat Zip disks standaard rewritable zijn, hoeven gebruikers niet één stapel schijven in huis te hebben om eenmalig te beschrijven en een andere stapel voor herhaaldelijk gebruik. Eén en dezelfde Zip disk verzorgt het allemaal met uitstekende, duurzame prestaties, ook na meermalen beschreven te zijn.

Compatibiliteit
Sinds de introductie van de Zip disk in maart 1995 heeft Iomega meer dan 48 miljoen drives verkocht en meer dan 300 miljoen schijven. Hiermee is het Zip platform een van de populairste en succesvolste computeraccessoires aller tijden. De nieuw Zip 750MB drive is geschikt voor zowel Macintosh als Windows systemen. Ook is de nieuwe Zip drive compatibel met 250MB Zip disks (lezen en schrijven) en 100MB disks (alleen lezen).

"Vergrendelbare" schijf voor maximale beveiliging
Zoals bij iedere Zip oplossing maakt de firmware van de nieuwe Zip 750MB drive wachtwoordbeveiliging en serialisatie van Zip disks mogelijk. Hiermee kan de gebruiker de 750MB disk vergrendelen.

Software
De Zip 750MB drive wordt standaard geleverd met Iomega Automatic Backup en Iomega Sync, gebruiksvriendelijke software met uitgebreide mogelijkheden voor bestandsbeheer. Iomega Automatic Backup biedt de mogelijkheid van geplande of directe automatische back-ups van iedere aangewezen map of schijf, en ondersteunt de mogelijkheid om meerdere versies van hetzelfde bestand op te slaan. Iomega Sync verzorgt hoogwaardige synchronisatie van mappen en schijven op meerdere pc's.

Nieuwe Zip disk-prijzen
Zip 750MB disks, gemaakt van blauwe kevlar, kosten 49 euro per 3 stuks (adviesprijs); Zip 250MB disks, grijs van kleur, kosten 56 euro per 4 stuks. De Zip 100MB disks, die in vele kleuren worden geleverd om het ordenen van bestanden te vergemakkelijken, kosten 49 euro per 3 stuks.