Gemeente Gemert-Bakel


Nieuws uit de vergadering van het college van burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel

van 10 september 2002

7500 euro subsidie voor Wereldwinkel Gemert

Het college verleent 7500 euro subsidie aan het bestuur van de Wereldwinkel Gemert voor het aanbrengen van een nieuwe ingang aan het gemeentelijk pand Elisabethplaats 12. Het gaat om 50 procent van de bouwkosten. Met de nieuwe ingang komt de winkel beter in het zicht van het winkelend publiek.

Toekomst wijken Berglaren-Molenakker in Gemert en voorzieningen gehandicapten

Er wordt nagedacht over de toekomst van de wijk Berglaren-Molenakker. In dit kader is gevraagd hoe om te gaan met bestaande aangepaste huizen in deze wijken, in het kader van de Wet voorzieningen gehandicapten (WVG). Het college van B&W vindt dat de recent met WVG-geld bekostigde aanpassingen ook in de te renoveren of nieuw te bouwen huizen moeten worden aangebracht. En dat zonder het opnieuw moeten aanspreken van WVG-geld. De nieuwe aanpassingen dienen dus binnen de exploitatie van de nieuwe plannen (renovatie/nieuwbouw) te worden 'gecompenseerd'. Met recent wordt bedoeld: in de laatste zeven jaren. Deze beleidslijn is ook vastgesteld in het 3-partijenoverleg.

Agenda Stuurgroep Nazareth-De Stroom-Ruijschenbergh

Het college neemt de agenda voor genoemde stuurgroep voor 12 september voor kennisgeving aan. Conform het laatste raadsbesluit laat het college een zogenaamd 'format' voor het plangebied maken.

Het format is een soort inhoudsopgave/raamwerk waaraan de nieuwe invulling van het gebied moet gaan voldoen. Dat raamwerk van eisen kan dan onderwerp van discussie zijn. Denk daarbij aan thema's als wonen, zorg, infrastructuur en cultuurhistorie.

College neemt advies commissie Bezwaar en Beroep over 5 voedersilo's Milheeze over

Voor de Voedercentrale Milheeze is in 2001 bouwvergunning aangevraagd voor 5 voedersilo's aan de Groesvlaas in Milheeze. Tegen het toenmalig besluit tot het verlenen van vrijstelling en bouwvergunning is bezwaar ingediend door de Vereniging Milieu Offensief en Bont voor dieren. Het college stemt in met het advies van de commissie Bezwaar en Beroep. De bestreden beschikking is herroepen en het college heeft een nieuw besluit genomen tot het verlenen van vrijstelling van het geldende bestemmingsplan (uitbreiding bebouwingsvlak met maximaal 10 procent). Dit besluit is ook nader gemotiveerd. Een eerder genomen besluit van 2 juli 2002 komt te vervallen. Dit besluit wordt gepubliceerd in de voorlichtingsrubriek.

190 euro subsidie voor IVN Bakel-Milheeze-De Rips

Het college stelt een eenmalige stimuleringssubsidie beschikbaar van 190 euro aan de IVN Vereniging voor natuur en milieu-educatie, afdeling Bakel-Milheeze-De Rips. Het IVN organiseert op zondag 22 september twee wandelingen op Grotelse Heide, gecombineerd met natuurspelletjes en opdrachten op het terrein van de Tolbrug. Dit gebeurt in het kader van de Groene Maand en de Nationale Jeugdnatuurweek in samenwerking met Staatsbosbeheer en museum de Tolbrug.

Openstelling vacature webmaster Gemert-Bakel

Het college besluit tot het openstellen van de functie van webmaster voor de gemeente Gemert-Bakel, een functie van 18 uur per week.

Vaststellen actuele draaiboeken gemeentelijk rampenplan

Het college heeft een aantal geactualiseerde draaiboeken van het gemeentelijk rampenplan vastgesteld. Het gaat om de draaiboeken: alarmering; verslaglegging en GCC; Toegankelijk, begaanbaar maken; milieuzorg; CRAS; CRIB; opvang en verzorging en communicatie. Voorgesteld wordt de draaiboeken in september in de gemeenteraad te behandelen.

250 euro voor Tanzania/Van Vonderen

Het college stelt een eenmalige waarderingssubsidie van 250 euro beschikbaar aan ontwikkelingswerker Jan van Vonderen uit Gemert. Het geld is bestemd voor irrigatiewerken in Tanzania. Van Vonderen gaat twee zeecontainers vol irrigatiemateriaal naar de bestemde plaats bij het Victoriameer verschepen.

Geen subsidie voor Skateschool Skate-a-way, Hilvarenbeek

De Skateschool Skate-a-way uit Hilvarenbeek heeft om subsidie gevraagd voor het starten van een project inline-skaten op scholen voor leerlingen van 6 tot 16 jaar. Vanuit de scholen of de inwoners van de gemeente is geen behoefte gebleken aan (meer) lessen inline skaten. Binnen de gemeente worden deze lessen al verzorgd door Fitland.

Subsidie schoolmaatschappelijk werk Commanderij College

Het maatschappelijk werk in de jeugdzorg in de provincie Noord-Brabant wordt geherstructureerd. Voorgesteld wordt op de agenda van de raad te plaatsen het beschikbaar stellen van een bijdrage van 4258 euro voor het Commanderijcollege, voor het schooljaar 2002/2003. Dit om hulpverlening aan leerlingen en ouders van het college mogelijk te blijven maken.

Aanwijzen toezichthouders Bouwen en Milieu

Het college wijst mevrouw S. Ivens en de heer Lambooij aan als toezichthouders op het gebied van milieu en bouwen.

Bouwvergunning bedrijfsruimte Molenstraat, Gemert

Het college verleent bouwvergunning voor een bedrijfsruimte aan de Molenstraat in Gemert. Dit wordt gepubliceerd in de voorlichtingsrubriek.

Vragen fractie Fier & Actief over plan Watermolen

Op verzoek van de fractie Fier & Actief wordt voor een raadscommissie de concept-overeenkomst met de firma Raaijmakers over plan Watermolen vertrouwelijk ter inzage gelegd. Voorgesteld wordt de besprekingsverslagen achteraf ter inzage te geven.

Verzoek wijzigen agrarisch bouwblok in De Mortel

Er is een ontwerp-bouwplan ingediend voor het bouwen van een bedrijfswoning aan de Haardseweg 55 in De Mortel. Om het bouwplan te kunnen realiseren is vormverandering van het bestaande blok noodzakelijk. Het college is voornemens medewerking te verlenen aan het verzoek (artikel 11 WRO).

Dit wordt gepubliceerd in de voorlichtingsrubriek.

Medewerking verbouw huis in De Mortel

Er is een bouwplan ontvangen voor het verbouwen van het pand Pastoor van de Eindestraat 21 in De Mortel. Hoewel het plan niet voldoet aan de voorschriften in het bestemmingsplan, kan door het volgen van een vrijstellingsprocedure (art. 19 lid 3 WRO) medewerking verleend worden aan het bouwplan. Het college is voornemens deze vrijstelling te verlenen. Dit wordt gepubliceerd in de voorlichtingsrubriek.

Medewerking bouwen berging en veranda Gemert

Er is een bouwplan ontvangen voor een berging en veranda aan de Breukrand in Gemert. Hoewel het plan niet voldoet aan de voorschriften van het geldende bestemmingsplan, kan door het volgen van een vrijstellingsprocedure toch medewerking worden verleend. Het college is voornemens deze vrijstelling te verlenen. Dit wordt gepubliceerd in de voorlichtingsrubriek.

Plateau op kruispunt in Gemert

Het college stemt in met de aanleg van een plateau op het kruispunt Burgemeester de Bekkerlaan/Groeskuilenstraat. Het verkeer op de Burgemeester de Bekkerlaan heeft vanaf mei 2001 voorrang op verkeer uit de zijstraten. De oversteek bij de Groeskuilenstraat is een onderdeel van een schoolfietsroute voor kinderen. Het benodigde krediet is 20.479 euro.