Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Asten 16-09-2002 Persbericht aanhoudingen zaak Hikspoors

Asten: Zeven aanhoudingen in zaak Hikspoors

Maandagmorgen rond 7.00 uur zijn door het onderzoeksteam van de Politie Brabant Zuid-Oost zes mannen en een vrouw aangehouden. Een aantal van hen wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van Chris Hikspoors uit Asten. De aangehouden verdachten komen uit verschillende regios uit ons land.

Chris Hikspoors werd op 23 maart 2002 in Asten in zijn woning aan het Kleine Heitrak s avonds rond 22.00 uur dood aangetroffen. Hij bleek door vuurwapengeweld om het leven te zijn gebracht. De gewelddadige dood van Chris Hikspoors werd in maart en april in Opsporing Verzocht behandeld. Dit leverde beide keren geen bruikbare tips op. Lopende het onderzoek rezen verdenkingen dat de betreffende verdachten betrokken waren bij aan aantal andere misdrijven in Nederland. Onder leiding van de Rechter Commissaris uit s Hertogenbosch is op tien plaatsen verdeeld over heel Nederland zoeking gedaan. Hierbij zijn diverse voorwerpen in beslaggenomen ten behoeve van het onderzoek.

De aangehouden verdachten zijn allen inverzekering gesteld. Het politieteam blijft met twintig rechercheurs aan de zaak werken.