Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 16-09-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.30 uur) Mandag 16 september 2002

Maastricht, gewonden bij verkeersongeval:
Zondagmiddag 15 september 2002 heeft op de Limburglaan te Maastricht een verkeersongeval plaatsgevonden tussen twee fietsers. Beiden raakten gewond.
Een 6 jarige meisje in gezelschap van haar vader fietste zondagmiddag omstreeks 14.30 uur de splitsing Limburglaan / Randwijcksingel over komende vanaf de Randwijcksingel. Bij het oversteken van het fietspad van de Limburglaan stopte de vader van het meisje maar was te laat om het dochtertje duidelijk te maken dat zij voorrang moest verlenen aan een over het fietspad rijdende fietser. Er volgde een aanrijding waarbij beide partijen kwamen te vallen. De fietser die het meisje aanreed sloeg over de kop. Beide fietsers werden naar het ziekenhuis overgebracht. Het 6 jarig meisje bleek gelukkig alleen wat schaafwonden te hebben opgelopen. Zij was wel danig onder de indruk van het gebeuren. De andere fietster, een 44 jarige inwoonster van Maastricht, bleek een gebroken elleboog opgelopen te hebben. Beiden konden na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Maastricht, insluiping woning:
Een 93 jarige inwoonster van Maastricht is zaterdagmiddag 14 september 2002 het slachtoffer geworden van een insluiping in haar woning. Het slachtoffer liet omstreeks 127.00 uur een jong meisje in haar woning toe die na het aanbellen om een stukje papier vroeg om een berichtje voor de buren op te schrijven. De bejaarde vrouw was behulpzaam om het papier te geven. Kort daarna verliet het meisje de woning. Een hele poos later bemerkte het slachtoffer dat een strijkijzer uit haar keuken was verdwenen. De diefstal heeft zij niet zien plaatsvinden. Van de diefstal deed de bejaarde melding bij de politie.

Maastricht, harddrugs aangetroffen:
Bij een controle van een snorfietser heeft de politie zondagmiddag op de Brouwersweg te Maastricht ruim 130 gram heroïne aangetroffen. De politie wilde de snorfietser omstreeks 15.30 uur op de Sint Annalaan te Maastricht controleren. De bestuurder onttrok zich echter aan de controle en reed er met volle vaart tussenuit. Op het Sint Annadal kwam de snorfietser ten val. De bestuurder krabbelde snel op en ging er als een haas te voet vandoor. Na een achtervolging te voet werd hij halverwege de Brouwersweg in zijn kraag gegrepen. Omdat vermoedt werd dat de bromfiets gestolen was werd naar het verzekeringsbewijs van het vervoermiddel gevraagd. De bestuurder haalde dat uit zijn kleding te voorschijn maar liet daarbij twee bolletjes drugs op de grond vallen. De inhoud van de zakjes bleek later bij onderzoek aan het politiebureau heroïne te vatten. Bij een onderzoek in de snorfiets werd ruim 130 gram heroïne aangetroffen. De snorfietser, een 46 jarige inwoner van Maastricht, werd aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten aan het politiebureau. In zijn woning te Maastricht deed de politie dezelfde avond nog een onderzoek. Er werden echter geen drugs meer aangetroffen. Wel nam de politie de woning enkele honderden euros en twee gsms in beslag. Later op de avond werd de aangehouden verdachte in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht / Valkenburg, woninginbraken:
Zondag 15 september 2002 heeft in een woning aan de Clermontlunet te Maastricht een inbraak plaatsgevonden. De bewoonster die zondagavond thuiskwam zag dat de voordeur van haar woning met grof geweld geforceerd was. De woning bleek geheel doorzocht te zijn en er werd door de inbreker een behoorlijke ravage achtergelaten. Op het eerste oog worden een paar oorringen gemist. De bewoonster heeft van de inbraak en de diefstal inmiddels aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.
Bij een inbraak in een woning aan de Koningswinkelstraat te Valkenburg, zondagmiddag, heeft een inbreker een videorecorder en een damestas met inhoud weggenomen. In de tas waren een beurs en de autopapieren aanwezig. De inbreker verschafte zich de toegang door via een dak en een raam de woning binnen te klimmen. De bewoonster heeft van de diefstal aangifte gedaan.