Bank Nederlandse Gemeenten

Persberichten

Den Haag, 16 september 2002

Bestuursvoorzitter Van Besouw kondigt vertrek aan

Bestuursvoorzitter drs. P.P. van Besouw heeft te kennen gegeven dat hij zijn functie in mei volgend jaar wil neerleggen. Van Besouw maakt vijftien jaar deel uit van de Raad van Bestuur van de BNG, waarvan de laatste elf jaar als voorzitter.

"Ik wil graag nog een aantal jaren andere activiteiten in mijn leven ontplooien", aldus Van Besouw. De Raad van Commissarissen spreekt dank uit voor de grote bijdrage die Van Besouw in al die jaren heeft geleverd. "Van Besouw laat de BNG straks in uitstekende staat achter. Er is een heldere strategische lijn uitgezet en jarenlang met succes vastgehouden. Van Besouw is een voortreffelijk voorzitter. Wij respecteren zijn besluit om nu iets anders te gaan doen, na de vele jaren waarin hij als eerste man verantwoordelijkheid heeft gedragen", aldus voorzitter drs. J.F.M. Peters van de Raad van Commissarissen.

Vermeulen opvolgerAls zijn opvolger heeft de Raad van Commissarissen aangewezen ir. P.O. Vermeulen, die sinds 1994 lid is van de Raad van Bestuur van de BNG. "Wij zijn blij dat we met Vermeulen een voortreffelijk opvolger in huis hebben", aldus Peters. "De keuze voor Vermeulen beklemtoont onze wens de huidige succesvolle koers van de BNG te continueren. Vóór zijn bestuurslidmaatschap van de bank was hij als wethouder in Rotterdam jarenlang verantwoordelijk voor Financiën en voor Stadsvernieuwing en Volkshuisvesting. Hij kent de wensen van klanten en aandeelhouders van de BNG als geen ander." De overdracht van het voorzitterschap zal plaatsvinden tijdens de eerstvolgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 15 mei 2003.

Leenaars nieuw lid Raad van BestuurMet ingang van 15 oktober 2002 zal prof. dr. J.J. A. Leenaars toetreden tot de Raad van Bestuur. Deze bestaat nu uit drs. P.P. van Besouw, ir. P.O. Vermeulen en B. Smit. Leenaars is hoogleraar in de Bestuurlijke Informatieverzorging aan de Universiteit van Amsterdam en voormalig bestuurder bij de Robeco Groep en de SNS Reaal Groep.

Voor nadere informatie kunt u e-mailen naar: communicatie@bng.nl

Wilt u automatisch de persberichten van de BNG ontvangen, gebruik dan de E-Service.