Gemeente Velsen

Velsen, 16 september 2002

Uitstel participatie Wijk Ontwikkelingsplan (WOP) Velsen-Noord

Voor het zomerreces zag het er naar uit, dat het wijkontwikkelingsplan voor Velsen Noord -inclusief de onderzoeken naar aanvullende bouwlocaties- eind augustus 2002 afgerond zouden zijn. Aansluitend was het plan om voor de bewoners een participatie-bijeenkomst te organiseren. Ondanks dat het wijkontwikkelingsplan zelf zo goed als klaar is, kan deze bijeenkomst in september nog niet doorgaan. Op 4 september jl. is dit uitstel in het wijkplatform uitgebreid aan de orde gekomen.

De gemeente en bedrijfsleven voeren op dit moment nog discussie over de mogelijkheden tot samengaan van woningbouw en de derde papierlijn
-eventueel aangevuld met cellulose-overslag- op het NAM-terrrein. En in dit verband wordt dan ook met het bestemmingsplan `bedrijventerrein Velsen-Noord' pas op de plaats gemaakt.

De verwachting nu is dat gemeente en bedrijfsleven hun overleg nog deze maand zullen afronden. Het bestuurlijk overleg met de provincie en de participatie met de bewoners zou dan in oktober plaats kunnen vinden.