Nieuwsbericht

maandag 16 september 2002, 16.30 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Mishandeling
De Rijp, zondag 15 september 2002. Op zondagmiddag omstreeks 01.30 uur raakte een 15-jarige jongen en zijn 47-jarige vader (beiden afkomstig uit Amsterdam) gewond bij een vechtpartij op de kermis in de Rijp. Om nog onbekende reden werd de jongen aangevallen door een groep van ongeveer 10 jongeren. Hij werd geschopt en geslagen, waarbij ook een honkbalknuppel werd gebruikt. De vader van de jongen probeerde tussenbeiden te komen en kreeg ook de nodige klappen. Uiteindelijk wisten zij te vluchtten. De slachtoffers moesten zich onder doktersbehandeling laten stellen. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de daders. Eventuele getuigen worden verzocht zich te melden bij de politie in Alkmaar, tel.nr. 0900-8844.

Alcoholcontrole

- Zuid-Scharwoude, zondag 15 september 2002. Tijdens de kermis werd op zondagavond, omstreeks 23.50 uur, een 23-jarige man uit Alkmaar gecontroleerd. De man reed in een personenauto over de Koog in Zuid-Scharwoude. Hij blies 255 ugl. Dat is juist een slok meer dan de toegestane 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). Toch kreeg de man een proces-verbaal. Een 22-jarige Alkmaarder reed omstreeks 01.45 uur in een personenauto over de Lagegroet in Zuid-Scharwoude. Hij bleek 600 ugl alcohol in zijn adem te hebben. Dit is bijna drie het wettelijk toegestane maximum. Hij kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.
- Alkmaar, maandag 16 september 2002. Op maandagmorgen omstreeks 00.05 uur werd een 31-jarige man uit Hoorn in een personenauto gecontroleerd op de Dijk in Alkmaar. Hij blies 680 ugl. Dat is ruim drie maal het wettelijk maximum van 220 ugl. De man kreeg een proces-verbaal. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Omstreeks 02.00 uur reed een 24-jarige Alkmaarder in een personenauto over de Nicolaas Beetskade in Alkmaar. Hij blies 595 ugl. Bijna drie maal het toegestane maximum. Hij kreeg een proces-verbaal en moest ook zijn rijbewijs inleveren.

Vechtpartij
Zuid-Scharwoude, maandag 16 september 2002. Op maandagmorgen omstreeks 00.35 uur raakte een 26-jarige man uit Oudkarspel gewond tijdens een vechtpartij op de kermis in Zuid-Scharwoude. Het slachtoffer was daarbij tegen zijn hoofd geschopt en had daardoor een gat in zijn hoofd. Hij was ook even buiten bewusteloos geraakt. Toen de gewaarschuwde ambulance ter plaatse kwam, kwam het slachtoffer juist weer bij bewustzijn. Hij stond op en rende de kermis op, op zoek naar de dader. Hoewel de ambulance nog geruime tijd heeft staan wachten, kwam het slachtoffer niet meer opdagen.

Inbraak woning
Heiloo, maandag 16 september 2002. Op maandag werd tussen 01.30 en 04.15 uur ingebroken in een woning aan de Zeeweg te Heiloo. De daders waren binnen gekomen door de achterdeur te forceren. Naast enkele sieraden werden ook de reservesleutels van de BMW Roadster personenauto ontvreemd. De auto bleek echter nog op het oprijpad te staan. Wel was deze geopend en doorzocht. De bewoners van het pand waren wakker geworden door de kat die stond te janken, een "waakkat" dus.

Inbraken in instellingen
Alkmaar, maandag 16 september 2002. In de nacht van zondag op maandag werd er ingebroken in een verzorgingstehuis aan de Prinses Julianalaan en een verzorgingshuis aan de Prins Alexanderstraat in Alkmaar. Uit het eerste pand werd een televisie ontvreemd. Men kwam hier vermoedelijk binnen door via een container op de eerste etage door een raam te klimmen. Op het tweede adres mist men een stereo en een magnetron.

Diefstal autoambulance
Heerhugowaard, maandag 16 september 2002. In de nacht van zondag op maandag werd vanaf een bedrijfsterrein aan de Kelvinstraat te Heerhugowaard een autoambulance ontvreemd. Het betrof een witte Mercedes 407 met kenteken BL-12-SB. De wagen heeft een rode oprijbak.

Brand tijdens kermis
De Rijp, zondag 15 september 2002. Op zondagmiddag omstreeks 17.20 uur bleek er brand te woeden bij een opslagcontainer bij een verfwinkel aan het Zuideinde in de Rijp. De brand is mogelijk veroorzaakt door brandend papier en karton, dat tegen de container aan lag. In de container zat naast verf ook terpentine en ammonia. Het (kermis)publiek werd daarom op ruime afstand gehouden. De ter plaatse geroepen brandweer kon niet voorkomen, dat het vuur oversloeg naar een winkel en een daarboven gelegen woning. Er deden zich geen persoonlijke ongevallen voor.

NOORDKOP

Tuingereedschap
Wieringerwerf, zondag 15 september 2002. In de nacht van zaterdag op zondag werd er ingebroken in elf schuurtjes op het tuinencomplex aan de Oom Keesweg te Wieringerwerf. De daders hadden het gemunt op tuingereedschap. Diverse kruiwagen, scheppen, harken en mestvorken werden weggenomen.

Politie houdt vluchtende verdachte aan
Den Helder, maandag 16 september 2002.
In verband met een lopend onderzoek is door de politie op last van justitie een 27-jarige man uit Den Helder aangehouden. Dit gebeurde op de Marsdiepstraat rond 13.10 uur. De man was na een korte achtervolging klem gereden door de politie. Hij wist uit zijn auto te komen en vluchtte weg. Daarop is, nadat de man te verstaan was gegeven stil te staan, als waarschuwing een schot in de lucht gelost. De man bleef daarop stilstaan, kon worden aangehouden en is naar het politiebureau gebracht. Er hebben zich bij de aanhouding geen verwondingen voorgedaan. De persoon wordt verdacht van een ernstig misdrijf waardoor de rechtsorde op grove wijze is aangetast. De politie verstrekt in het kader van het onderzoek vooralsnog geen informatie omtrent de aanleiding van de aanhouding.

WESTFRIESLAND

Aanrijding met alcohol
Benningbroek, maandag 16 september 2002. Op maandagmorgen omstreeks 00.25 uur reed een 37-jarige man uit Abbekerk in een bestelauto over de Rijksweg A7 onder Benningbroek. Ter plaatse worden wegwerkzaamheden uitgevoerd en op de rijbaan stond bebording. Hierbij zat ook een z.g. actiewagen waarop een verlichtte pijl was aangebracht. De bestuurder van de bestelauto had de werkzaamheden te laat in de gaten en reed tegen de actiewagen aan. Bij controle bleek hij alcohol te hebben gebruikt. De man blies 795 ugl. Dat is bijna vier maal het wettelijk toegestane maximum van 220 ugl (microgram alcohol per liter uitgeademde lucht). De man kreeg een proces-verbaal, terwijl ook zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man liep slechts lichte verwondingen aan het gezicht op.

Caféruzie
Wervershoof, maandag 16 september 2002. Op maandagmorgen omstreeks
01.00 uur vond er een incident plaats in een café aan de Hoek in Wervershoof. In het café verbleef een groepje mannen die problemen hadden met een portier. Toen deze het groepje naar buiten wilde sturen greep een 24-jarige man uit dat groepje twee cafébezoekers bij het hoofd en sloeg de hoofden tegen elkaar. Hierdoor raakten een 23-jarige man uit Wervershoof en een 21-jarige Amsterdammer gewond. De verdachte kon ter plaatse worden aangehouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau te Hoorn.

Diefstal bij bedrijf
Hoorn, maandag 16 september 2002. Afgelopen weekend is er ingebroken in een opslagkeet bij een bedrijf aan de Dinkelweg te Hoorn. Uit de keet werd een waterpomp en dertig meter slang gestolen.