Ingezonden persbericht

PERSUITNODIGING
Leidschendam, 10 september 2002

In opdracht van de VWDHZ is de vakopleiding DHZ ontwikkeld.
Op de vakbeurs voor de DHZ-branche, die op 15, 16 en 17 september plaatsvindt in de Jaarbeurs in Utrecht wordt ruim aandacht besteed aan de vakopleiding DHZ.

Op het Doe-Het-Zelf Opleidingsplein worden cursisten in de gelegenheid gesteld om de theorie in de praktijk te brengen. Op een vloeroppervlak van 15 bij 40 meter wordt een echt huis gebouwd. In dit huis kunnen de cursisten onder begeleiding van verschillende trainers hun tanden zetten in de klussen uit de vakopleiding. Aan het einde van de derde beursdag wordt het huis opgeleverd. De sleutel wordt officieel overhandigd door Jan Nijhof, voorzitter van de opleidingscommissie van de Stichting Retailopleidingen DHZ-branche.

De bijeenkomst vindt plaats op:

Dinsdagmiddag 17 september 2002 om 15.00 uur op het DHZ-Opleidingsplein in de Jaarbeurs in Utrecht.

De bouwmarkten verenigd in de Vereniging van Winkelketens in de DHZ-branche gaan de komende jaren fors investeren in het trainen en opleiden van 3.000 tot 5.000 DHZ-medewerkers om hun concurrentiekracht en aantrekkelijkheid voor consumenten verder te versterken. Net als in de populaire TV-programma's over klussen is de vakopleiding DHZ voor medewerkers klusgericht opgezet.

Leden van de Vereniging van Winkelketens in de DHZ-branche (VWDHZ) zijn Gamma, Karwei, Praxis, Formido, Inkoopcombinatie Bouwen en Wonen (Nijhof Zelfbouw, Inter Chalet, Bouwmarkt Groenen en De Boer Staphorst), Hornbach, Multimate, Hubo, Doeland, Big Boss, Welkoop en Boerenbond. De leden realiseren gezamenlijk een omzet van bijna 2,3 mld euro met 15.000 medewerkers.