Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Horeca is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

16-09-2002

CNV Horeca: werknemers zijn speelbal in soap rond It Wiid

De voortslepende soap rond bungalowpark It Wiid in Eernewoude beleeft dinsdagmiddag 17 september het zoveelste bedrijf. Dan dient bij de rechtbank in Leeuwarden opnieuw een kort geding van de Hooge Raedt Groep (HRG) tegen de vereniging van eigenaren.

Intussen zitten de bijna honderd werknemers al maanden in onzekerheid over de toekomst van het bungalowpark. CNV Horeca vreest zelfs voor een faillissement, als de zaak niet snel tot een goed einde wordt gebracht.

Aanleiding voor het nieuwe kort geding, is dat de vereniging van eigenaren zich niets lijkt aan te trekken van de uitkomst van het vorige kort geding (van 20 augustus). Daarin bepaalde de rechter dat de vereniging de exploitatie, inclusief de contracten van de werknemers, moet overnemen. Dat is tot op heden echter niet gebeurd. De Hooge Raedt Groep eist nu, op straffe van een dwangsom, dat de vereniging van eigenaren gehoor geeft aan de uitspraak. "Beide partijen hebben alleen aandacht voor hun centen", maakt CNV-bestuurder Jan Kampherbeek zich kwaad. "Aan de werknemers denken ze geen tel. Het is ronduit genant."

Het kort geding dient op dinsdag 17 september om 14.00 uur in de rechtbank van Leeuwarden. CNV Horeca is met een deel van de werknemers bij de zitting aanwezig.

Nadere inlichtingen:

Jan Kampherbeek, vakgroepbestuurder CNV Horeca
0512 - 58 34 70
Kees de Vos, CNV-persvoorlichter
030-6348244