Sligro Beheer NV

PERSBERICHT Leiden/Veghel, 17 september 2002

SLIGRO NEEMT HORECAGROOTHANDEL LOEK DEN ELZEN OVER

Sligro Beheer N.V. en Horeca Groothandel Loek den Elzen B.V. delen mede dat verwacht mag worden dat overeenstemming zal worden bereikt over de overname van de bedrijfsactiviteiten van Horeca Groothandel Loek den Elzen B.V. door Sligro B.V.

Loek den Elzen is een bezorgende horecagroothandel in de regio Zuid-Holland, die over het jaar 2001 een omzet heeft gerealiseerd van bijna ¤ 7 miljoen met 15 medewerkers op fulltime basis. De klantenkring bestaat voornamelijk uit algemene en recreatieve horecabedrijven.

De bedrijfsactiviteiten van Loek den Elzen zullen vooralsnog vanuit de bestaande locatie in Leiden gecontinueerd worden.

De overname van Loek den Elzen past in de strategie van Sligro om zich te versterken als totaalgroothandel voor alle foodprofessionals. Naar verwachting zal de overname in oktober afgerond worden. De werknemersorganisaties en de overige instanties zijn conform de SER-fusiecode op de hoogte gebracht. De werkgelegenheid zal positief beïnvloed worden.

Sligro is een nationaal opererende totaalgroothandel voor alle foodprofessionals. Sligro beschikt over een fijnmazig net van 42 vestigingen met als belangrijkste handelsnamen Sligro, Van Hoeckel Grootverbruik, Prisma, Sligro Fresh Partners, EM-TÉ en Rosenberg. Over 2001 heeft Sligro een omzet gerealiseerd van ¤ 1.171,9 miljoen met een nettowinst van ¤ 25,3 miljoen. Het gemiddeld aantal personeelsleden op fulltime basis beliep ruim 2.100.

Voor nadere informatie:

Sligro Beheer N.V. Horeca Groothandel Loek den Elzen B.V. A. Slippens L. den Elzen
H. van Rozendaal
Tel. 0413-343500 Tel. 071-5318183

EINDE PERSBERICHT