ABN AMRO Trust kiest Tower Technology voor elektronische document- en content-verwerking

Veilige infrastructuur ondersteunt nieuwe klantinformatiestrategie ABN AMRO Trust

Amsterdam, 17 september 2002 - Tower Technology, leverancier van elektronische documentmanagementsystemen en andere eBusiness-componenten, heeft met ABN AMRO Trust een belangrijk contract afgesloten voor het automatiseren van het documentbeheer voor intern en extern gebruik. De overeenkomst heeft betrekking op de implementatie van Tower IDM - inclusief internetgebaseerde faciliteiten - in de wereldwijde vestigingen van ABN AMRO Trust.

Aan het contract ging een volledige business- en IT-selectieprocedure vooraf, gevolgd door een succesvol verlopen pilotfase. De implementatie van Tower IDM verloopt gefaseerd, waarbij in 2003 alle Trust-kantoren voorzien zullen zijn van deze geavanceerde faciliteiten. Met Tower IDM en andere eBusiness-componenten krijgen de ABN AMRO Trust-kantoren de beschikking over een schaalbaar, webgebaseerd document- en content-opslagsysteem voor het beheer van diverse soorten ongestructureerde en gestructureerde documenten. Op deze wijze zijn de beveiliging en compliance optimaal geregeld, terwijl tegelijkertijd de service aan bestaande en nieuwe relaties nog beter kan plaatsvinden.

"Tower ondersteunt ons in het verbeteren van onze bestaande infrastructuur voor documentbeheer en het versterken van onze klanteninterface en -service. De implementatie van Tower IDM resulteert voor zowel onze klanten als onze medewerkers in een snellere service, de hoogst mogelijke beveiliging en diverse nieuwe mogelijkheden voor toekomstige producten en diensten", aldus Jos Kallen, Hoofd ABN AMRO Trust.

Eerste Nederlandse klant

"We zijn enorm blij met deze keuze van ABN AMRO Trust", zegt Steve Naylor, Vice-President EMEA Marketing van Tower Technology. "ABN AMRO Trust is wereldwijd een bekende en gerespecteerde naam. De overeenkomst onderstreept het belang van onze software en expertise bij de realisatie van eBusiness-infrastructuren die gericht zijn op het zo efficiënt en effectief mogelijk beheren van enorme hoeveelheden vertrouwelijke documenten. Tevens verschaft onze software aan ABN AMRO Trust de capaciteit om haar klanten optimale service en veiligheid te bieden. Het is een omvangrijk contract en het is onze eerste rechtstreekse overeenkomst in Nederland."

De overeenkomst met ABN AMRO Trust vertoont sterke overeenkomsten met een vergelijkbaar project bij Riggs Bank UK voor Tower IDM. Riggs Bank had behoefte aan een Private Trust- en Private Banking-oplossing die relatie- en portfoliomanagement, ordertracering, transactieverwerking, financiële administratie en afrekeningen verwerkt binnen een 'straight-through-processing'-omgeving. Tower IDM werd hier direct geïntegreerd in de CRM- en boekhoudkundige systemen. Werknemers van Riggs Bank werden daardoor gevrijwaard van tijdrovende activiteiten en kregen meer tijd voor relatiebeheer.

Over ABN AMRO Trust

ABN AMRO Trust maakt deel uit van het ABN AMRO-netwerk. Met wereldwijd ruim 3.400 vestigingen en 110.000 werknemers in ruim 60 landen, en euro 597,7 miljard aan activa behoort ABN AMRO tot de grotere internationale banken ter wereld. ABN AMRO Trust is actief in negen landen: Aruba, British Virgin Islands, Cayman Islands, Hongkong, Jersey, Luxemburg, Nederland, de Nederlandse Antillen en Zwitserland.

Over Tower Technology
Tower Technology is vooraanstaand leverancier van oplossingen op het gebied van Transaction-Content Processing. Tower specialiseert zich daarbij op het ontwikkelen en inzetten van infrastructurele software voor het vastleggen, valideren en verwerken van bedrijfskritische informatie. Towers oplossingen maken het bedrijven mogelijk om nieuwe en bestaande bedrijfskritische applicaties efficiënter in te zetten via het web. De integratie van back-office-processen en al aanwezige gegevens met het web leidt tot hogere inkomsten, kortere transactietijden en lagere kosten. Tower Technology bedient klanten over de gehele wereld en is bekend van het afleveren van projecten aan Fortune 1000 klanten binnen de afgesproken tijd en het afgesproken budget. Hoofdvestigingen bevinden zich in Noord-Amerika, Europa en Australië. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tower Technology via 020-3012 265, e-mail: inquiry@towertech.com of kijken op www.towertech.com of www.webcapture.biz.