Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 17-09-2002 Persbericht district Rijn & Venen, 09.15 uur

Gestolen goed teruggevonden

WOERDEN Dinsdagnacht om ongeveer 3:00 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een basisschool. Een getuige had bij de school een personenauto weg zien rijden en had een gedeelte van het nummerbord opgeschreven. De politie keek uit naar deze auto en vond dezelfde nacht nog in Woerden de auto die vermoedelijk bij de inbraak betrokken was geweest. De gestolen computers werden in de auto, zonder bestuurder, aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak verder.

Snelheidcontroles

OUDEWATER Op maandagmiddag 16 september heeft de politie met behulp van een lasergun op de Utrechtsestraatweg 1123 motorvoertuigen op snelheid gecontroleerd. In twee uur tijd, hielden 94 bestuurders zich niet aan de maximum snelheid. De hoogst gemeten snelheid op de 50-km weg was 79 km/u.

Brom- en snorfietscontrole

WOERDEN Op verschillende plaatsen heeft het scooterteam van de politie op maandag 16 september in de gemeente een grote bromfietscontrole gehouden.

In een tijdsbestek van 8 uur zijn 56 brom- en snorfietsers gecontroleerd. Slechts 14 bromfietsers voldeden aan de eisen. Onder de overige 42 bestuurders werden 60 bonnen uitgeschreven. De bromfietsen werden gecontroleerd op hun vermogen, het al dan niet bezitten van het certificaat of een verzekering, het niet dragen van de helm en andere technische mankementen.

Bewonersavond Molenland

MIJDRECHT De Stichting Bewonerscommissie Molenland organiseert op maandag 23 september 2002 haar jaarlijkse bewonersavond. Centraal op deze avond staat het thema: Veiligheid in huis en in uw wijk. De avond begint om 20.00 uur en vindt plaats in t Oude Parochiehuis, Bozenhoven 152 te Mijdrecht.

Onderwerpen die op deze avond aan de orde komen zijn: informatie over deugdelijk hang- en sluitwerk, informatie over het Keurmerk Veilig Wonen, informatie over de aanwezigheid van rookmelders, vluchtroutes en kleine blusmiddelen.

Ter ondersteuning van deze onderwerpen worden presentaties gegeven door de brandweer De Ronde Venen en door medewerkers van het Bureau Preventie & Veiligheid Politie. Daarnaast zal Rob Könst van het politiewijkteam De Ronde Venen zijn functie van wijkagent in relatie tot dit thema nader toelichten.

Tijdens de avond kunnen bezoekers een cadeaubon winnen voor de aanschaf van sloten / brandmelders bij een plaatselijk bedrijf.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stichting Bewonerscommissie Molenland op telefoonnummer 0297 - 242476.

Geld buitgemaakt bij overval
MAARSSEN Aan de Gageldijk is zaterdagavond rond 23.30 uur een echtpaar overvallen.

Twee gemaskerde mannen drongen de woning binnen en bedreigden de man en zijn vrouw. Het tweetal werd vastgebonden, waarna de overvallers de woning doorzochten. Met een geldbedrag vertrok het tweetal weer. De vrouw wist zich even later los te maken en schreeuwde op straat om hulp. Buurtbewoners belden vervolgens de politie.

Door de politie werd vervolgens de omgeving afgezet. Ook is een politiehond ingezet. Een dag later vond nog een buurtonderzoek plaats. Vooralsnog zijn de daders nog voortvluchtig.

De politie van het district Rijn & Venen verzoekt mensen die zaterdagavond iets verdachts hebben gezien op of rond de Gageldijk, dit te melden via tel. 0900-8844 (lokaal tarief).

BERICHT VOOR DE MEDIA: Over dit persbericht worden in het belang van het onderzoek geen nadere mededelingen gedaan.