NOC*NSF


Jan Mulder, eerste nominatie voor Athene 2004

Wielrenner Jan Mulder, die een visuele handicap heeft, is samen met zijn voorrijder op een vijfde plaats geëindigd tijdens het IPC World Championships 2002 op het onderdeel 4 km achtervolging op de baan. Op basis daarvan heeft de NebasNsg Jan Mulder voorgedragen voor nominatie op dit onderdeel.

Deze 'nominatie op naam' van Jan Mulder voor de 4km 'tandemduo' is inmiddels bekrachtigd door de commissie Topsport van NOC*NSF en daarmee is de nominatie officieel een feit. Indien Mulder vormbehoud kan aantonen zal deze nominatie omgezet kunnen worden in een kwalificatie voor de Paralympische Spelen van Athene 2004.

Mulder was erg blij met zijn nominatie. "Het zat eigenlijk allemaal niet mee op de WK in Spanje. Ik had beter gekund. De trainingsmogelijkheden vooraf waren zeer beperkt en ik had een blessure aan mijn hand. Tijdens het evenement op de weg werd het parcours ook nog ingekort waardoor mijn specialiteit niet geheel uit de verf kwam. Maar deze nominatie is een zeer goede stap in de richting van Athene. Uiteraard moet ik goed blijven presteren om uiteindelijk definitief gekwalificeerd te worden."

Weg

Daarnaast heeft een Nederlands koppel eveneens tijdens het IPC World Championships 2002, op het onderdeel wegwedstrijd (tandemduo) een vijfde plaats behaald. Op basis van die prestatie is het eerste koppel voor dit teamsportevenement ook genomineerd.

Dit laatste evenement is een teamsport waaraan per land maximaal 3 koppels (tandems) mogen deel nemen. De verwachting van bondscoach Mansvelder is dat volgend jaar nog twee koppels genomineerd zullen worden. De uiteindelijke invulling van het team is, op basis van een ploegenstrategie, aan de bondscoach van de Paralympische wielrenners.

Het Paralympische Team de Mission vertrekt op 17 september naar Athene voor een uitgebreide studie van de te verwachten situatie in Athene.

(17 september 2002)