Korps: Groningen, plaats: Diverse 17-09-2002
Persberichten Regiopolitie Groningen
Dinsdag 17 september 2002

Dagelijkse berichten

Groningen: inbraken in vrachtautos
Maandagnacht hebben onbekenden op de Osloweg drie vrachtautos van een groothandel opengebroken. Men forceerde bij alle drie voertuigen een ruit om vervolgens in de vrachtauto te klimmen. De buit bestond onder meer uit een tachograaf, een radio en een bedieningspaneel. Van de dader(s) ontbreekt nog ieder spoor.

Groningen: sportzaak overvallen
In de Nieuwe Ebbingestraat heeft een onbekende man maandagmiddag een sportzaak overvallen. De dader had samen met de verkoper van de sportzaak een paar sportschoenen uitgezocht, waarna beiden naar de kassa liepen om af te rekenen. De verkoper hielp eerst twee klanten, die al bij de balie stonden. Vervolgens pakte de overvaller een vuurwapen en gebood de klanten en de verkoper rustig te blijven. De verdachte liep hierna met medeneming van de sportschoenen de winkel uit. De politie heeft direct een uitgebreide zoektocht in de omgeving gehouden, maar leverde dat uiteindelijk geen resultaat op. Daarnaast werd een buurtonderzoek gehouden. Het roofcoördinatieteam (RCT) stelt een onderzoek in naar de overval.

Groningen: ongeval met vier personenautos
Op de Weg der Verenigde Naties raakten maandagmiddag vier personenautos betrokken bij een verkeersongeval. Door de noodzaak van het verkeer moest een 41-jarige man uit Ulrum in zijn personenauto remmen. Een 55-jarige man uit Groningen, die achter hem reed, wist nog tijdig te remmen. Achter de stadjer ontstond echter een kop-staart aanrijding, waardoor ook de voorste twee autos werden aangereden. Een 31-jarige man uit Groningen, die in het derde voertuig reed, werd met nekklachten naar het ziekenhuis vervoerd. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding.

Groningen: stadjer op straat beroofd
Een 23-jarige man uit Groningen is dinsdagochtend op de Korreweg door twee onbekende mannen beroofd. De stadjer moest onder bedreiging van een vuurwapen zijn pinpassen, een identiteitskaart en een klein geldbedrag afgeven. De twee straatrovers zijn vervolgens op de vlucht geslagen. De politie beschikt over een signalement van de daders.

Groningen: Amsterdamse snelrijder raakt rijbewijs kwijt De politie heeft maandagavond een 25-jarige man uit Amsterdam op de Beneluxweg bekeurd voor te hard rijden. De man reed 125 k/uur, terwijl op de Benelxweg de maximum toegestane snelheid 70 km/uur bedraagt. De Mokummer reed derhalve 55 km/uur te hard. Zijn rijbewijs werd vervolgens ingenomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Haren: vernielingen aan school
Bij een school aan de Hemmenlaan zijn zondagnacht door onbekenden diverse vernielingen gepleegd. Er werden in totaal zeven ruiten vernield. Daarnaast werden op het gebouw van de school diverse afbeeldingen en teksten aangebracht. De school heeft de graffity laten verwijderen. De politie stelt een onderzoek in.

Inlichtingen, afdeling Communicatie, 0900-8844 (lokaal tarief)