Enterprise Content Management met Tridion R5

Functionaliteit Tridion R5 ontrafelt content spaghetti binnen organisaties

Amsterdam, 17 september 2002 Tridion, leverancier van content management software, introduceert Tridion R5. Met deze nieuwe versie van haar content management-oplossing wordt het mogelijk om naast het management van web content ook alle andere content binnen een organisatie (enterprise content) efficiënt te managen. Met de nieuwe functionaliteit van Tridion R5 betreedt Tridon het domein van de enterprise software.

De nieuwe bedrijfsoplossing, Tridion R5, omvat een serie producten waarmee een bedrijf iedere vorm van content kan creëren, beheren, distribueren en afleveren van en naar welke bron dan ook. Door het intensief gebruik van XML-standaarden hoeft de content maar één keer gecreëerd te worden en kan het vervolgens worden hergebruikt voor verschillende on-line kanalen, zoals internet of extranet, maar evenzeer voor off-line kanalen, zoals print.

Het unieke kenmerk van Tridion s software, het Blueprint Management , is in Tridion R5 verder uitgebreid. Hiermee kan iedere verzameling van internationale publicaties eenvoudig worden beheerd, terwijl de consistentie van de boodschap en de look & feel gehandhaafd blijven. Tegelijkertijd kan maximaal rekening worden gehouden met locale situaties.

Tridion R5 is het resultaat van een nauwe samenwerking met onze klanten , aldus Jos Dikhoff, CEO van Tridon. Het werd steeds helderder dat organisaties worstelen met de uitdaging om hun investeringen in content ook echt te laten renderen. In hun pogingen content meerdere malen te kunnen gebruiken, hebben veel bedrijven een eigen verbinding gebouwd tussen hun back-end systemen en de publicatiekanalen, zoals het web. Dit kost echter de nodige extra mankracht en investeringen en kan resulteren in diverse, afzonderlijke in-house content management systemen. Deze ad-hoc oplossingen zijn nauwelijks internationaal te integreren en zeer duur in onderhoud. De binnen de organisatie aanwezige content blijft hierbij een vrijwel onontwarbare kluwen. Een soort content spaghetti .

Tridion R5 lost dit probleem op. Door op te treden als centraal punt voor alle content, verbindt het de bronnen met elkaar en levert het content op maat aan de diverse kanalen. Van creatie en management tot en met distributie en presentatie. Zo kunnen organisaties profiteren van de juiste informatie, in de juiste taal, op het juiste moment. Dit zal weer leiden tot snellere beslissingen, betere deling van kennis en uiteindelijk een algemene verhoging van de productiviteit.

Tridion heeft verschillende nieuwe producten ontwikkeld voor elke stap van het content management proces:


- Content Creatie
Tridion Client Connector biedt gebruikers de mogelijkheid om content te creëren met de desktop applicatie van hun voorkeur, zoals MS Office. Tridion Content Porter importeert bestaande content en zet deze om naar XML, terwijl door middel van Tridion Business Connector content van bestaande ERP-, CRM- of document management systemen opnieuw gebruikt kan worden.


- Content Management
Tridion Content Manager beheert de volledige levenscyclus van de content. Met het gebruik van XML en XML schema s én de ondersteuning van functies als workflow management en content classificatie, is het mogelijk informatie te verzamelen en te hergebruiken in welke combinatie dan ook. Het bevat eveneens meertalige mogelijkheden voor internationale organisaties.


- Content Distributie
Tridion Content Distributor stuurt content naar ieder distributieplatform en biedt consistente, efficiënte en gegarandeerde levering van content


- Content Levering
Tridion Web & Application Server Integration biedt een solide leveringsinfrastructuur voor de belangrijkste web- en applicatieservers. Tridion Portal Server Integration biedt daarbij volledige integratie met alle grote portal aanbieders. Tot slot maakt Tridion Print Integration de productie van op maat gemaakt drukwerk mogelijk.

Alle Tridion R5 producten zijn vrijwel onbeperkt schaalbaar en derhalve inzetbaar voor zowel kleinere als grotere organisaties. Ze zijn snel te implementeren en eenvoudig te integreren met andere systemen door het gebruik van open standaarden. De producten van Tridion R5 zijn verkrijgbaar vanaf 7 oktober 2002.

Over Tridion
Tridion is een toonaangevende Europese leverancier van geavanceerde, op XML gebaseerde enterprise content managementsoftware. Tridions oplossing, Tridion R5, helpt bedrijven effectief, efficiënt en maximaal gebruik te maken van al hun content.

Tridion R5 biedt bedrijven de mogelijkheid tot een geïntegreerde aanpak van hun content, gebruikmakend van verschillende bronnen en kanalen. Daarnaast kan alle content in meerdere formaten en talen beheerd en geleverd worden aan talrijke websites, kanalen en online applicaties.

Tridion s unieke single sourcing en Blueprint Management functionaliteit biedt bedrijven een directe en hoge return-on-investment op hun complexe content management infrastructuren.

Veel bekende multinationals gebruiken Tridion DialogServer als de basis van hun internetactiviteiten, waaronder ADAC, Akzo Nobel, AXA, Blackwell Publishers, Carrefour, Canon Europe, Garnier (Group L'Oréal), GE Access, Heineken, Honda Europe, ING Real Estate, KLM, Open University (UK), Puratos, Scania, Smurfit Communications, Oriënt Express en Unilever. Het hoofdkantoor van Tridion is gevestigd in Amsterdam; het bedrijf heeft daarnaast nog kantoren in Barcelona, Brussel, Londen, München, Parijs, Stockholm, Zürich en de VS. Meer informatie kunt u vinden op www.tridion.com

Voor meer informatie
Tridion
Miranda van der Voort
020-2010500
miranda.vandervoort@tridion.com

Whizpr
Willemijn Vader
0317-410 483
tridion@whizpr.nl