Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Meppel 17-09-2002 11.00 uur Berichten van dinsdagmorgen
Dirk Neef, 0522 - 27 4015

Auto te water
HOLSLOOT - Maandagavond reed een 22 jr. man uit Veenoord in Holsloot met zijn auto in de Jongbloedvaart. Hij zat alleen in de auto en raakte niet gewond. De man reed met zijn auto over het zandpad langs de vaart. Volgens zijn verklaring kwam hij door een aantal gaten in dit pad in een slip en dook vervolgens het water in. Via een open raam klom hij naar buiten en zwom naar de kant. De flink beschadigde auto werd door een takelbedrijf uit het water gehaald.

Vluchtende bromfietser vliegt uit de bocht
HOOGEVEEN - Een 15 jr. bromfietser uit Hoogeveen belandde maandagmiddag in het ziekenhuis bij een poging om te ontkomen aan een controle door de politie. De jongen kwam op de Buizerdlaan in Hoogeveen een politiepatrouille tegen. Hij reed daar op een geleende bromfiets. Voordat de politie hem voor een controle kon laten stoppen ging hij er vandoor en reed de Roerdomplaan in. Nagekeken door de politie vloog hij even verderop uit de bocht en belandde tegen een lantaarnpaal. Per ambulance werd hij voor nader onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Gelukkig viel het letsel allemaal mee en mocht hij weer naar huis. Wel krijgt hij een bekeuring.

Teveel gedronken
MEPPEL - Op de Leonard Springerlaan in Meppel hield de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 42 jr. automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken. Uit de ademanalyse bleek een alcoholgehalte van ongeveer 0,7 promille. Met een transactievoorstel van 190 euro verliet de man weer het politiebureau.

Inbrekers spuiten met traangas
ERM - Bewoners van een woning aan het Horstingerend in Erm betrapten maandagavond twee inbrekers en werden met traangas in het gezicht gespoten. De inbrekers vluchtten, maar na een snelle en intensieve speuractie van de politie kon een vermoedelijke mededader worden aangehouden en een deel van de buit worden achterhaald. Toen het echtpaar kort na middernacht thuis kwam zagen ze dat een ruit van hun woning kapot was en dat er wat spullen buiten stonden. Bij het betreden van de woning stonden ze oog in oog met twee inbrekers. Eén van de mannen spoot de bewoner met traangas in het gezicht. Ook de vrouw die weer naar de auto was gelopen werd in het gezicht gespoten. De beide inbrekers vluchtten te voet. De gewaarschuwde politie was snel ter plaatse. Op weg naar de woning werden de kentekens van alle tegemoetkomende auto`s genoteerd. Eén van deze auto`s bleek op naam te staan van een bekende plaatselijke crimineel. Een uitgebreide zoekactie naar deze auto had snel resultaat. Een zoekende agent zag de auto stoppen in de omgeving van de Boerschapslaan. Het lukte hem om de bestuurster, een 44 jr. vrouw uit Emmen, aan te houden. Drie andere personen konden ontkomen. In de auto lag een deel van de uit de woning gestolen spullen. De vrouw is voor nader onderzoek ingesloten. De politie is een onderzoek gestart en heeft goede hoop dat ook de andere verdachten kunnen worden aangehouden.

Radardetector gestolen
ASSEN - Op het Zuidenveld in Assen is maandagmiddag een radardetector uit een auto gestolen. Een raam van de auto werd ingeslagen.

Bijenvolk dood na diefstal honing
RUINEN - Door de diefstal van ramen met honing uit een bijenkast in buurt van Ruinen is waarschijnlijk een heel bijenvolk vernietigd. Een imker uit Ruinerwold heeft meerdere bijenkasten staan in de staatsbossen tussen Ruinen en Echten. Zo stonden er ook twee kasten in het bos nabij een parkeerplaats aan de N-375, vlak bij de rotonde bij Ruinen. Vorig weekend waren deze kasten vol honing. Op zondag 9 september waren ze nog intact. Op dinsdag 11 september werden de kasten opgehaald door de eigenaar. Toen bleek dat uit één van de kasten de honingraten (met ongeveer 8 kg honing) waren gestolen. Door het op de verkeerde wijze verwijderen van de raten is het volk ten dode opgeschreven. De politie in ingeschakeld en hoopt dat mogelijk via getuigen de dader(s) kunnen worden opgespoord.

Vernieler aangehouden
RODEN - In de G Bavinkstraat in Roden hield de politie maandagavond een 20 jr. jongeman uit Groningen aan die in deze straat een geparkeerde auto had vernield. De auto is eigendom van een inwoner van Roden waarmee de man een zakelijk geschil heeft. De man is voor nader onderzoek ingesloten.