Leefbaar Nederland

Fractie Leefbaar Nederland
Postbus 20018
2500 EA Den Haag

Dinsdag 17 september 2002

EMBARGO TOT 17 SEPTEMBER 2002, 15.15 UUR

PERSBERICHT

JSF BELANGRIJKER DAN VEILIGHEID

Den Haag - Veiligheid was hét thema van de verkiezingsstrijd. Meer blauw op straat! Nu blijkt dat CDA, LPF en VVD de Joint Strike Fighter een betere investering vinden. Justitie komt er karig vanaf. "Dit is niet wat de regering iedereen in het vooruitzicht heeft gesteld", reageert Fred Teeven fractievoorzitter van Leefbaar Nederland.

"Dat er bezuinigd moet worden is onze fractie in grote lijnen eens met de regering, mits de juiste prioriteiten worden gesteld. Van budgettair neutrale mogelijkheden is weinig terug te vinden in de begroting, terwijl het duidelijk is dat er iets moet veranderen. Ook al heb je geen vette huishoudpot, het huis moet toch schoon gemaakt worden. En als je geen "Andy" kan betalen, dan werkt groene zeep ook prima", aldus Teeven.

Leefbaar Nederland vindt dat uit de Troonrede blijkt dat de regering zich niet bewust is van haar voorbeeldfunctie. "Wel geldverspillende projecten als de Betuwelijn doorzetten, maar hierdoor te weinig geld overhouden om de veiligheid te garanderen. De staat zal eerst verantwoordelijkheid moeten nemen voor haar misstappen, dan pas zullen de inwoners van dit land de overheid weer serieus nemen."


---
einde persbericht

---
Voor meer informatie kunt contact opnemen met:

Fred Teeven, fractievoorzitter (06-18305961)
Manon van Heems, voorlichter (06-51997218)

Met vriendelijke groet,

Manon van Heems
Voorlichter/ Beleidsmedewerker
Tweede Kamer Fractie Leefbaar Nederland
070-3185584
06-51997218