Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 17-09-2002
1e persbericht van dinsdag 17 september 2002

Politieberichten

Eindhoven: Huis uitgebrand
Een woning aan de Bennekelstraat is dinsdagochtend rond 4.00 uur uitgebrand. De 68-jarige bewoonster werd wakker van de rook, en heeft de brandweer gewaarschuwd. Die had het vuur snel onder controle, maar kon niet voorkomen dat het huis volledig uitbrandde. De hond van de bewoonster heeft de brand niet overleefd; verder liep niemand letsel op. De huizen naast de getroffen woning hebben lichte rookschade. Er wordt nog onderzocht wat de oorzaak is van de brand.

Eindhoven: Verdachten mishandeling aangehouden
Maandagmiddag rond 14.00 uur zijn twee 16-jarige meisjes uit Eindhoven aangehouden. Zij worden verdacht van mishandeling van een 17-jarig meisje uit Eindhoven, maandagmorgen gepleegd op de Beukenlaan. Het slachtoffer fietste over de Beukenlaan. Plotseling voelde ze een harde trap tegen haar fiets, en werd klemgereden door drie meisjes op een scooter. Een van de meisjes trok haar van de fiets en duwde het slachtoffer tegen een muur. Direct daarop sloegen en trapten de andere meisjes haar. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling laten stellen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht. Naar de andere verdachte wordt nog gezocht.

Eindhoven: Verdachte mishandeling aangehouden
Maandagavond rond 23.55 uur is op de Mathildelaan een 24-jarige man uit Eindhoven aan-gehouden. Hij verscheen vrijwillig aan het politiebureau. De man wordt verdacht van mishandeling van een 25-jarige man uit Eindhoven, gepleegd op donderdag 12 september op de Tongelresestraat. De verdachte zou daarbij met een mes hebben gestoken. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten in het politiebureau.

Eindhoven: Fietsendief opgepakt
Een man van 22 uit Eindhoven is maandagavond kort voor 24.00 uur opgepakt voor het stelen van een fiets. Hij werd op de Emmasingel op heterdaad betrapt door de politie, toen hij samen met een andere man de afgesloten fiets meenam. De andere verdachte is er vandoor gegaan. Tegen de Eindhovenaar is proces verbaal opgemaakt.

Helmond: Boete voor dronken rijden
Op de Hortsedijk is maandagavond rond 21.30 uur een man aangehouden die dronken achter het stuur van een auto zat. De man van 36 uit Son en Breugel had een alcoholpromillage van 0,55. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 190 Euro.

Helmond: Diverse verkeerscontroles

· Bij een verkeerscontrole op de Overloop en de Deltaweg zijn maandag 11 bekeuringen uitgedeeld aan bromfietsers. Dat gebeurde onder meer voor het rijden zonder helm en voor het rijden op een fietspad. · Ook op de Kasteel-Traverse werd gecontroleerd. Daar kregen 19 bestuurders van autos en brommers een proces-verbaal, onder meer voor het niet-dragen van de helm, voor het rijden op een opgevoerde brommer, en voor het niet-handsfree bellen in de auto. · Op de Hortsedijk kregen vier bestuurders een bekeuring voor het rijden door rood licht. Dat gebeurde maandagmiddag tussen 15.15 uur en 17.15 uur.

Veldhoven: Lichtgewond na oververhitte frietpan Een vrouw van 31 uit Veldhoven is maandagavond rond 18.15 uur lichtgewond geraakt nadat de frietpan in haar woning aan De Pruikenmaker oververhit raakte. Toen de vrouw zag dat er rook uit de pan kwam, gooide ze er water in. Daardoor spatte de frituurolie naar alle kanten, waardoor de vrouw brandwonden aan een hand opliep. Ook kwam er meer rook uit de pan. De brandweer heeft een grote föhn ingezet om de rook uit het huis te blazen. De vrouw en haar dochtertje zijn uit voorzorg naar het ziekenhuis in Veldhoven gebracht. De aard van de verwondingen is onbekend. Bij een oververhitte frituurpan mag er nooit water in het vet worden gegooid, maar moet de pan met een deksel worden afgesloten.

Veldhoven: Dronken automobilist
Een man van 18 uit Enschede is dinsdagochtend aangehouden omdat hij dronken achter het stuur van een auto zat. Dat gebeurde aan de Ambachtslaan in Veldhoven. De man had een alcoholpromillage van 0,65. Hij kreeg een rijverbod van een uur en een boete van 190 Euro.

Veldhoven: Snelheidscontrole
Dinsdagmorgen tussen 10.20 en 11.20 uur is op de Bossebaan een snelheidscontrole gehouden. 416 voertuigen zijn gecontroleerd. 49 daarvan reden sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 71 km/u.

Bergeijk: Gewond bij ongeval
Een jongen van 14 uit Bergeijk is maandagavond rond 19.00 uur gewond geraakt bij een ongeluk op de Riethovensedijk. Hij reed zonder helm op een bromscooter, verloor de macht over het stuur, en kwam in de berm terecht. Hier raakte hij een betonnen paaltje, vloog van de scooter, en kwam zijn hoofd tegen een boompje terecht. De jongen is naar het ziekenhuis in Veldhoven gebracht. Hij heeft een wond aan zijn gezicht en vermoedelijk een hersenschudding.

Waalre: Geld weg na inbraak
Bij een inbraak in een bedrijf aan de Willibrorduslaan is een geldbedrag van 75 Euro weggehaald. De voordeur van het pand is kapotgeslagen, waarna het geld uit de kassalade werd meegenomen.

Bakel: Diefstal auto
Tussen maandagmiddag 17.15 en dinsdagmorgen 6.30 uur is vanaf het Nuijeneind een zwarte personenauto, Opel Kadett 1.3NB, kenteken TX-73-YL, gestolen.

Mierlo: Autogordelcontrole
Dinsdagmorgen tussen 9.00 en 9.45 uur is op de Industrieweg Brugstraat een autogordel-controle gehouden. 43 automobilisten zijn gecontroleerd. 3 daarvan droegen geen autogordel. Zij kregen een proces-verbaal.