Ingezonden persbericht



- PERSBERICHT -

Amsterdam, september 2002

WWW.HOTSMS.COM - NOG HOTTER, NOG MEER SMS
HotSMS.com in nieuw jasje op weg naar 500.000 geregistreerde gebruikers

Sinds HotSMS.com op het Internet te vinden is (ruim anderhalf jaar) hebben meer dan 400.000 gebruikers zich geregistreerd om via de PC te SMS-en. De HotSMS.com site heeft in die anderhalf jaar kleine veranderingen ondergaan. Daarom werd het tijd om HotSMS.com een facelift te geven zonder het gemak en eenvoud in gebruik te veranderen. Bovendien biedt de nieuwe site goede mogelijkheden om nieuwe technologieën als EMS en MMS te testen onder de doelgroep.

Onderzoek
Uit onderzoek onder HotSMS-ers blijkt de eenvoud van de site een van de belangrijkste redenen te zijn om via HotSMS.com (gratis) berichten te sturen. Ook de Telefoonklapper met 06-nummers en emailadressen van familie en vrienden wordt geroemd. Bovendien kun je als HotSMS-er zelf aangeven of je op de hoogte gehouden wil worden van speciale aanbiedingen en interessante nieuwtjes via SMS en Email. Door je gegevens eenmalig achter te laten op site weet HotSMS wie je bent en wat je bezig houdt. Zo krijg je alleen die informatie die voor jou interessant is.

Ruim 90% van de ondervraagde HotSMS-ers vond de nieuwe site een verbetering. Op de vraag waarom HotSMS vooral wordt gebruikt, roemde de grote meerderheid de dienst als geheel. Op de tweede plaats het feit dat HotSMS niet ervaren wordt als "te commercieel". Dit in relatie tot de intensiteit van media aandacht die wordt opgeëist door andere SMS aanbieders. Meest genoemde opmerkingen waren "overzichtelijk", "cool", "duidelijk" en "gewoon goed".

HotSMS.com als proeftuin
De vernieuwde HotSMS.com site biedt verder goede mogelijkheden om nieuwe technologieën te testen bij een selectie van HotSMS-ers. Aangezien HotSMS-ers kenbaar maken welk type mobiele telefoon zij gebruiken, kan HotSMS kleinschalige marketing acties ontwikkelen op basis van EMS en MMS (de opvolgers van SMS). Wannneer de gebruikersgroep groot genoeg is, wordt het voor adverteerders interessant om dergelijke nieuwe toepassingen toe te voegen aan marketing campagnes.

SMS Stuff
Naast het gratis SMS bericht en KoopSMS (20 berichten voor ¤ 1.15) vind je op HotSMS.com nog meer SMS entertainment. Via SMS Dating kun je zoeken naar de perfecte match of gezellig per SMS (anoniem) chatten met anderen. Via LuckySMS maak je elke dag kans op mooie prijzen. Je blijft op de hoogte van nieuws, voetbaluitslagen, horoscopen en andere wetenswaardigheden via SMS Info.

Fun Stuff
Download het HotSMS logo op je mobiele telefoon. Of speel online games en win mooie prijzen. Op de vernieuwde HotSMS.com site kunnen bezoekers de site SMS-en. De bezoeker stuurt een SMS naar een verkort nummer waarna het boven in de homepage langs komt. Bovendien zal HotSMS regelmatig vernieuwende SMS diensten op de HotSMS.com site zetten, zodat je je niet snel hoeft te vervelen.

Direct Marketing
Elke bezoeker die gebruik wil maken van de diensten op HotSMS.com moet zich eerst eenmalig registreren. Tijdens de registratie kan de bezoeker aangeven of hij/zij in de toekomst af en toe een SMS of email van HotSMS wil ontvangen. Inmiddels heeft 60% van de ruim 400.000 geregistreerde gebruikers hier toestemming voor gegeven. De HotSMS database is dan ook vaak het startpunt van succesvolle Direct SMS en Direct Email campagnes.


- EINDE -

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht