Provincie Utrecht

Persbericht

Subsidie voor aankopen natuurterreinen Stichting Het Zuid-Hollands Landschap

17-9-2002
Gedeputeerde staten van de provincie Utrecht hebben op 17 september 2002 besloten subsidie te verstrekken aan de stichting Het Zuid-Hollands Landschap (ZHL). De subsidie wordt gebruikt voor de aankoop van een aantal percelen in de gemeente Vianen voor de ontwikkeling van nieuwe natuur.

Het gaat om percelen met landschapselementen in de gemeente Vianen die ontwikkeld zullen worden tot nieuwe natuur. Het gaat daarbij om afspraken gemaakt in het landinrichtingsproject. De subsidie is aangevraagd door de stichting Het Zuid-Hollands Landschap (ZHL). Vanwege de wijziging van de provinciegrens, Vianen is sinds 1 januari 2002 onderdeel van de provincie Utrecht, kwam de Zuid-Hollandse stichting met haar subsidieaanvraag in Utrecht terecht. Door welke natuurbeschermingsorganisaties de gronden in de toekomst beheerd gaan worden is nog niet duidelijk. Hierover wordt nog overleg gevoerd door de betrokken partijen.

GS hebben besloten de subsidieaanvraag van ZHL gedeeltelijk te honoreren en een subsidie van ruim 48.000 euro toe te kennen.

Meer informatie: Adelei van der Velden, telefoon 030-258 33 25 of Adelei.van.der.Velden@Provincie-Utrecht.nl